X

Volvo Cycling Classic16/09/2018

Verslag Foto's Fotoservice

Geslaagde Volvo Cycling Classic met het Grootste Vrouwenpeloton

In het Meetjesland heeft zondag de Volvo Cycling Classic plaatsgevonden, onderdeel van Proximus Cycling Challenge. Dat gebeurde in ideale omstandigheden onder een stralend zonnetje.

Lees meer

Fotoservice

Sportograf.com is de officiële fotoservice van de Volvo Cyling Classic en Het Grootste Vrouwenpeloton! Door hun jarenlange ervaring als fotograaf, maar ook als sporter, zorgen zij steeds voor de perfecte actiefoto's om jouw topprestatie in beeld te brengen.

Zoek je foto's op

Parcours

Als hellingen je afschrikken, hoef je je geen zorgen te maken tijdens deze cyclo. Het Meetjesland ligt ver genoeg van de Vlaamse Ardennen en heeft dus een totaal ander karakter: het is er biljartvlak. De kortere routes maken een lus langs onder andere het Provinciaal Domein Puyenbroeck. Tijdens de langere routes zetten we via Zelzate en Kaprijke koers naar onze noorderburen. We fietsen een tijdje langs de Belgisch-Nederlandse grens om vervolgens een stukje Zeeland aan te snijden. Daarna keren we via Wachtebeke en Doorselaar terug naar Volvo Car Gent.

Wat er onderweg te zien valt? Een voorsmaakje krijg je hieronder, de rest kan je zelf met de fiets komen ontdekken!

Er is keuze uit zes afstanden:

 • 25 km - 45km
 • 60 km - 90 km
 • 120 km - 150 km

Parcoursoverzicht

Parcoursoverzicht

Volvo Car Gent

1. Volvo Car Gent

Wie altijd al eens een kijkje wilde nemen op de site van Volvo Car Gent, krijgt hier zijn of haar kans. Volvo zet z'n deuren open voor het evenement. Het terrein is het decor voor start en aankomst van alle tochten. Ze gunnen jullie zo een blik achter de schermen.

Meetjesland

2. Meetjesland

Wie graag fietst, alleen, met vrienden of met het gezin, komt in het Meetjesland zeker aan z'n trekken. De streek, gelegen tussen Gent en Brugge, biedt heel wat fietsgelegenheden. Bovendien kan je er terecht op heel wat verkeersluwe wegen die je tocht ook aangenaam rustig maken.

Jaagpaden en dijken

3. Jaagpaden en dijken

In de ruime omgeving van deze regio zijn heel wat jaagpaden en dijken terug te vinden. Ze zijn de ideale plek om de snelle benen eens uit te testen. Bovendien kan je onderweg genieten van een prachtig uitzicht langs het water!

Het Grootste Vrouwenpeloton

Zin om eens een klassiek zondagsritje over te slaan en op avontuur te gaan met een grote bende dames die net als jij van de fiets houden?

Sluit dan aan bij Het Grootste Vrouwenpeloton! Deelname is volledig gratis. Jullie kunnen kennismaken met een kopje koffie en gebak. Daarna zetten we jullie met een gezamelijke start in de kijker. Bij aankomst wacht een glaasje bubbels om gezellig na te keuvelen over je rit in Het Grootste Vrouwenpeloton.

Wil je meer info over het programma? Klik dan hier.

Ik doe mee!

Gezondheid

De organisator raadt iedereen aan om geen zware inspanningen te leveren waarop men fysiek niet goed voorbereid is. Maak verstandige keuzes aangaande de afstand die je wil afleggen en/of het tempo dat je je lichaam wil opleggen. Wie prestatiegericht en aan hoge intensiteit wil sporten, laat zich best jaarlijks controleren door een (sport-)arts.

Het voorleggen van medische attesten is niet verplicht. Het is aan de sporter zelf om te beslissen hoe hij omgaat met de informatie die hij meekrijgt tijdens een medische controle. De organisator draagt dienaangaande geen verantwoordelijkheid.

Voor meer informatie klik .

Sporten is leuk, gezond en voor de meeste mensen zeer veilig. Sommige personen hebben echter een verhoogd risico op problemen tijdens de fysieke activiteit, waardoor extra medische opvolging mogelijks is aangewezen. Als je voldoet aan één of meerdere van onderstaande condities, dan is het raadzaam om contact op te nemen met je arts of een sportmedische keuring te ondergaan vooraleer je meer of intensiever gaat sporten:

 • Je neemt medicatie ter behandeling van hoge bloeddruk, hart- en vaatziekte, longziekte
 • Je hebt ooit last gehad van hoesten, kortademigheid of andere ademhalingsstoornissen tijdens of na inspanning of je lijdt aan asthma
 • Je hebt de afgelopen 5-10 jaar gerookt of je bent nog niet langer dan 6 maanden gestopt met roken na een periode van 5-10 jaar
 • Je hebt een hoge bloeddruk en/of een verhoogde cholesterolwaarde
 • Je bent flauwgevallen of duizelig geworden tijdens of na een inspanning
 • Je hebt ooit hartkloppingen, ritmestoornissen of pijn in de bortstreek gehad tijdens of na het sporten of men heeft je ooit verteld dat je een hartgeruis hebt
 • Een familielid, jonger dan 55 jaar is plots gestorven wegens gezondheidsproblemen (hart- en vaatziekte, wiegedood)
 • Je hebt problemen met de lever, nieren of schildklier, diabetes

Peloton Cycling Team

Word jij onze kopman of kopvrouw?

Het Peloton Cycling Team brengt gepassioneerde fietsers zoals jij samen en laat je genieten van wat jou het dierbaarst is: jouw koersfiets!

Niets leukers dan samen stoempen, klimmen, nieuwe wegen ontdekken, afzien en nagenieten. Tempo en snelheid is bijzaak. Fun is het doel.

Laat je meedrijven in het wiel, of zet je op kop, en maak deel uit van onze wielerclub!

Sluit je hier aan bij ons Peloton

Wil je op hoogte blijven van onze events? Laat je emailadres dan hier achter.

CONTACT

Wij zijn als organisator uiteraard zeer geïnteresseerd in je ervaring van ons evenement. Wij horen graag je opmerkingen, reacties of ideeën. Vul het onderstaande formulier in. Wij kijken alvast uit naar je reactie.

ORGANISATIE & PERS

Peloton
Ottergemsesteenweg Zuid 808
9000 Gent
België
Peloton