X

Landen - Trois-Ponts - Landen 26/05/2018

Foto's Fotoservice

Zonnekloppers en wereldkampioen genieten van Landen - Trois-Ponts - Landen

Met Landen - Trois-Points - Landen stond de 8ste manche van de Proximus Cycling op het programma. 2800 zonnekloppers (waaronder opvallend veel vrouwelijke deelneemsters) kwamen aan de start en ook wereldkampioen veldrijden Wout Van Aert was van de partij.

Lees meer

Fotoservice

Sportograf.com is de officiële fotoservice van de Landen - Trois-Ponts - Landen! Door hun jarenlange ervaring als fotograaf, maar ook als sporter, zorgen zij steeds voor de perfecte actiefoto’s om jouw topprestatie in beeld te brengen.

Zoek je foto's op

Parcours

Landen - Trois-Ponts - Landen is de ideale voorbereiding voor zij die deze zomer de bergen intrekken. Het parcours brengt ons van het glooiende Haspengouw door de provincie Luik (streek van de Condroz) tot in de prachtige Maasvallei. Hier hebben we enkele pittige hellingen uitgekozen. Zij die zich wagen aan de 207km krijgen het lastigste deel van het parcours voor de kiezen maar meteen ook het mooiste.

Smeer de kuiten dus maar in voor deze fantastische tocht!

De GPX files van het parcours zullen een week voor het event online staan.

Er is keuze uit vier afstanden:

 • 46 km - Borlez - 266 hoogtemeters
 • 108 km - Rotheux - 948 hoogtemeters
 • 153 km - Hamoir - 1604 hoogtemeters
 • 212 km - Trois Ponts - 2502 hoogtemeters

Parcoursoverzicht

Parcoursoverzicht

Parcours Côte de Hermalle-sous-Huy

1. Côte de Hermalle-sous-Huy

Langs het kasteel van Jehay nemen we een duik via Flône tot aan de Maas. Hier wacht de eerste echte test voor de kuiten ons op. Met deze prachtige beklimming (1,4km - 4,5%) laten we de Maas achter ons. Tijdens de klim passeren we de dorpjes Aux Fontaines en Aux Houx om zo verder te fietsen naar Nandrin.

Parcours Rue Boua

2. Rue Boua

Bij het buiten rijden komen we als eerste helling de Rue Boua tegen. Een korte en stevige helling van 1.200 meter en een gemiddeld stijgingspercentage van 5,9%.
Veel renners gaan hier onmiddelijk weten hoe het met de benen zit.

Meer info

Parcours Hamoir

3. Hamoir

Na de eerste bevoorradingspost brengt een bosrijke afdaling ons tot bij de poort van de Ardennen: Hamoir, een stadje gelegen aan de Ourthe. Bij het buitenrijden van Hamoir rijden we meteen links op om geleidelijk stijgend Xhoris binnen te rijden. Deze beklimming brengt ons via de groene omgeving van Insegotte-Les Baty naar de top van de beklimming. Boven is de splitsing met het parcours voor Trois-Ponts.

Parcours Côte de Lorcé

4. Côte de Lorcé

Met zijn gemiddeld stijgingspercentage van 5,6% over 3.300 meter, met een uitschieters tot 12%, toch wel één van de moeilijkste beklimmingen uit deze tocht. De stevige haarspeldbocht in het begin van de klim verplicht je wel om uit het zadel te komen. De top van de beklimming, waar geen einde aan lijkt te komen, ligt naast de fabriek van bronwater 'Bru'. Een bevoorrading is hier dus ook op z'n plaats.

Meer info

Parcours Côte de Rotheux

5. Côte de Rotheux

Na de 4de en laatste bevoorrading in Limont hervatten we het parcours met de helling van Rotheux. Geleidelijk stijgend is deze beklimming een lust voor elke wielerliefhebber. Na de beklimming wacht ons de prachtige afdaling 'Les 36 Tournants' om via Engis de Maas over steken en zo de Condroz te verlaten.

Parcours Les Cahottes

6. Les Cahottes

Laatste beklimming van de dag. We sluiten af met een gelijkmatige klim van net geen 2 kilometer met een gemiddeld percentage van 5.9% en een piek van 9%. Door de vele haarspeldbochten heeft deze beklimming wat weg van een beklimming in de Alpen. Vergeet in de bochten zeker te genieten van het schitterende panorama van de Maasvallei. Van op de top is het nog ongeveer 35km tot in Landen!

Gezondheid

De organisator raadt iedereen aan om geen zware inspanningen te leveren waarop men fysiek niet goed voorbereid is. Maak verstandige keuzes aangaande de afstand die je wil afleggen en/of het tempo dat je je lichaam wil opleggen. Wie prestatiegericht en aan hoge intensiteit wil sporten, laat zich best jaarlijks controleren door een (sport-)arts.

Het voorleggen van medische attesten is niet verplicht. Het is aan de sporter zelf om te beslissen hoe hij omgaat met de informatie die hij meekrijgt tijdens een medische controle. De organisator draagt dienaangaande geen verantwoordelijkheid.

Voor meer informatie klik .

Sporten is leuk, gezond en voor de meeste mensen zeer veilig. Sommige personen hebben echter een verhoogd risico op problemen tijdens de fysieke activiteit, waardoor extra medische opvolging mogelijks is aangewezen. Als je voldoet aan één of meerdere van onderstaande condities, dan is het raadzaam om contact op te nemen met je arts of een sportmedische keuring te ondergaan vooraleer je meer of intensiever gaat sporten:

 • Je neemt medicatie ter behandeling van hoge bloeddruk, hart- en vaatziekte, longziekte
 • Je hebt ooit last gehad van hoesten, kortademigheid of andere ademhalingsstoornissen tijdens of na inspanning of je lijdt aan asthma
 • Je hebt de afgelopen 5-10 jaar gerookt of je bent nog niet langer dan 6 maanden gestopt met roken na een periode van 5-10 jaar
 • Je hebt een hoge bloeddruk en/of een verhoogde cholesterolwaarde
 • Je bent flauwgevallen of duizelig geworden tijdens of na een inspanning
 • Je hebt ooit hartkloppingen, ritmestoornissen of pijn in de bortstreek gehad tijdens of na het sporten of men heeft je ooit verteld dat je een hartgeruis hebt
 • Een familielid, jonger dan 55 jaar is plots gestorven wegens gezondheidsproblemen (hart- en vaatziekte, wiegedood)
 • Je hebt problemen met de lever, nieren of schildklier, diabetes

CONTACT

Wij zijn als organisator uiteraard zeer geïnteresseerd in je ervaring van ons evenement. Wij horen graag je opmerkingen, reacties of ideeën. Vul het onderstaande formulier in. Wij kijken alvast uit naar je reactie.

ORGANISATIE & PERS

Peloton
Ottergemsesteenweg Zuid 808
9000 Gent
België
Peloton