Zaterdag stond in Lille de laatste manche van de DVV Verzekeringen Trofee op het programma. Uiteindelijk zouden wereldkampioenen Wout van Aert en Sanne Cant met de eindzege gaan lopen.

Van Aert eindigde de DVV Verzekeringen Trofee in 08:15:47. Kevin Pauwels volgde op 00:03:22, Michael Vanthourenhout werd derde op 00:04:55. Corné Van Kessel en Toon Aerts vervolledigen de top vijf.

Van Aert nam dit seizoen vier wedstrijden voor zijn rekening. Hij opende met overwinningen in Ronse en Oudenaarde en trok nadien ook in Essen en Loenhout aan het langste eind. Van der Poel won in Hamme, Antwerpen en Lille, Aerts triomfeerde in Baal.

De IJsboerke Ladies Trophy werd een prooi voor Sanne Cant, die een totaal van 05:50:35 neerzette. De kersverse wereldkampioene had daarmee een ruime voorsprong op Thalita de Jong (op 00:04:28) en Ellen Van Loy (op 00:05:48). Maud Kaptheijns en Laura Verdonschot maken de top vijf compleet.

Ook bij de beloften ging de eindzege naar een landgenoot. Eli Iserbyt triomfeerde in 06:38:15. Nicolas Cleppe volgt op 00:04:58, de kloof met het nummer drie Gosse Van Der Meer bedroeg uiteindelijk 00:11:45.

Bij de nieuwelingen ging een noorderbuur met de eerste prijs lopen. Luke Verburg won het klassement voor Ryan Cortjens en Pim Ronhaar.

De renners konden dit seizoen ook strijden om de Proximus Snelste Ronde. Mathieu Van der Poel nam vier snelste rondes voor zijn rekening en won zo het eindklassement. In de DVV Team Trofee troefden de Telenet Fidea Lions in extremis nog Marlux-Napoleon Games af.