De Cyclocross Essen bij de junioren is een prooi geworden voor Jelle Camps. De renner van Acrog Balen haalde het na een spannende tweestrijd met Niels Vandeputte, Ryan Kamp vervolledigde het podium.

De vierde manche van de DVV Verzekeringen Trofee bij de junioren was ronden lang een afvallingswedstrijd. De negen leiders na de openingsronde werden er acht, vier, drie, ... 


Uiteindelijk bleven alleen nog Jelle Camps en Niels Vandeputte over. Het duo voerde een bikkelharde strijd uit, maar in de laatste ronde beslisten het technische vernuft en de power van de één jaar oudere Camps over winst en verlies. 

Camps zette door na de balkjes en sloeg meteen een kloofje. Een tik waar Vandeputte niet meer van herstelde. In de achtergrond reed de Nederlander Ryan Kamp solo naar de derde plaats. 

CAMPS: 'HARTJE VOOR VRIENDIN EN EX-PLOEGMAAT'

Jelle Camps verraste zichzelf met zijn zege in Essen. "Ik heb al een tijdje in de goede vorm te pakken, maar dit snelle parcours is niet helemaal op mijn lijf geschreven. De eerste rondes heb ik mijn eigen tempo gereden, halfweg cross heb ik een versnelling geplaatst. Het verschil maakte ik daarna in de technische stroken: de balkjes en het trapje op het einde van het parcours."

Vieren deed Camps met een hartje. "Eentje voor mijn vriendin Eline, die hier vandaag aanwezig was, en ex-ploegmaat Jenthe Tielens. Hij is één van mijn beste vrienden, maar heeft recent beslist om te stoppen met de cross. Toen heb ik hem beloofd om mijn eerstvolgende zege aan hem op te dragen."

VANDEPUTTE: 'CAMPS TECHNISCH STERKER'

Niels Vandeputte bleef het langst aan de zijde van winnaar Camps, maar moest finaal tevreden zijn met de tweede plaats. "Ik heb zelf een paar keer het initiatief genomen om te vermijden dat er volk zou terugkomen. Hoe meer renners, hoe meer risico's. In de laatste ronde was Camps echter te sterk. Hij sprong beter over de balkjes en kon daarna nog versnellen. Met zijn power was hij in een strook met tegenwind ook in het voordeel."