Wout Vervoort heeft aan de Belgisch-Nederlandse grens in Essen de DVV Verzekeringen Trofee bij de nieuwelingen gewonnen. Hij reed solo naar zijn tweede overwinning van het seizoen, voor Michael Bervoets en Ryan Cortjens.

Wout Vervoort schoot in Essen het snelst uit de startblokken, maar de Kempenaar werd al snel terug tot de orde geroepen door Ryan Cortjens. De winnaar van de DVV Trofee op de Koppenberg ging op en over Vervoort, maar werd al snel terug opgehouden door een val. 


Halfweg wedstrijd leek een trio te strijden voor de overwinning: Vervoort sloot terug aan bij Cortjens en uit de achtergrond pikte ook Michael Bervoets zijn wagonnetje aan. 

In de voorlaatste ronde plaatste Vervoort een nieuwe versnelling, deze keer de goede. Bervoets en Cortjens bleven spartelen op een handvol seconden, maar zagen de leider pas terug op het podium. 

VERVOORT: 'SNELLE PARCOURS LAG ME GOED'

Voor Vervoort was het na een overwinning in Bonheiden zijn tweede zege van het seizoen. "Mijn eerste in een grote cross", lachte de veldrijder uit Herentals. "Dat stemt me heel tevreden. Vorig jaar was ik hier nog slecht, maar vandaag lag het parcours er veel sneller bij en dat lag me veel beter."

"Toen Ryan in het begin van de wedstrijd alleen wegreed, dacht ik dat hij vertrokken was. Dankzij een valpartij kon ik echter terug aansluiting vinden om in de voorlaatste ronde weg te rijden."

CORTJENS: 'HELE WEDSTRIJD KETTINGPROBLEMEN'

Cortjens leek in de tweede ronde op weg naar de overwinning, maar werd opgehouden door een val. "Bovendien kampte ik een hele wedstrijd met kettingproblemen. Ik heb nog van fiets gewisseld, maar bleef sukkelen. Ik ben blij dat ik er in deze omstandigheden nog een derde plaats kon uithalen, al vloog ook in de sprint de ketting eraf. Er zat veel meer in."