X

Tour de Namur Cyclo 05/05/2018

Foto's Fotoservice

4500 deelnemers genieten van de groene vallei van de Tour de Namur cyclo

De zon was op de afspraak in Namen om de 4500 deelnemers aan de Tour de Namur Cyclo, de 5de proef van de Proximus Cycling Challenge, te verwelkomen.

Lees meer

Fotoservice

Sportograf.com is de officiële fotoservice van de Tour de Namur Cyclo! Door hun jarenlange ervaring als fotograaf, maar ook als sporter, zorgen zij steeds voor de perfecte actiefoto’s om jouw topprestatie in beeld te brengen.

Hieronder kan je na de tocht je persoonlijke foto's opzoeken!

Parcours

Tijdens de Tour de Namur Cyclo kan je kiezen tussen drie afstanden, die je elk de schoonheid van de regio Namen laten ontdekken. Maak kennis met enkele geweldige beklimmingen zoals de Citadel van Namen en de Haie aux Faulx.

De GPX files van het parcours zullen een week voor het event online staan.

Er is keuze uit drie afstanden:

 • 74 km (1000 hoogtemeters)
 • 101 km (1750 hoogtemeters)
 • 143 km (2500 hoogtemeters)

Parcoursoverzicht

Parcoursoverzicht

Parcours Haie aux Faulx

1. Haie aux Faulx

Startend in Bauche kan je de Haie aux Faulx ontdekken. Deze lange klim van 2580m en met een maximum stijgginspercentage van 16% is een echte uitdaging voor de deelnemers van de twee langste afstanden.

Meer info

Parcours Voye des Monnis

2. Voye des Monnis

Deze lange klim van 2700m tussen Spontin en Durnal heeft een maximale helling van 11%. De ideale aanloop naar de Triple Mur de Monty en de klim naar de Citadel.

Meer info

Parcours Triple Mur de Monty

3. Triple Mur de Monty

Tijdens de twee langste tochten moet de Triple Mur de Monty, een van de meest gevreesde beklimmingen van het land, bedwongen worden. Met een maximale stijgingspercentage van 21.5% en een lengte van 1900 meters, zal deze hellinge in de kleren kruipen. Maar je kan alles uit de kast halen, de bevoorrading van Profondeville is niet ver meer.

Meer info

Parcours Montée de la Citadelle de Namur

4. Montée de la Citadelle de Namur

De beklimming van de Citadelle de Namur is de laatste hindernis van de Tour de Namur Cyclo. De iconische klim in de finale van de Grand Prix de Wallonie is gemiddeld 5,6% stijl en 1800m lang.

Meer info

Gezondheid

De organisator raadt iedereen aan om geen zware inspanningen te leveren waarop men fysiek niet goed voorbereid is. Maak verstandige keuzes aangaande de afstand die je wil afleggen en/of het tempo dat je je lichaam wil opleggen. Wie prestatiegericht en aan hoge intensiteit wil sporten, laat zich best jaarlijks controleren door een (sport-)arts.

Het voorleggen van medische attesten is niet verplicht. Het is aan de sporter zelf om te beslissen hoe hij omgaat met de informatie die hij meekrijgt tijdens een medische controle. De organisator draagt dienaangaande geen verantwoordelijkheid.

Voor meer informatie klik .

Sporten is leuk, gezond en voor de meeste mensen zeer veilig. Sommige personen hebben echter een verhoogd risico op problemen tijdens de fysieke activiteit, waardoor extra medische opvolging mogelijks is aangewezen. Als je voldoet aan één of meerdere van onderstaande condities, dan is het raadzaam om contact op te nemen met je arts of een sportmedische keuring te ondergaan vooraleer je meer of intensiever gaat sporten:

 • Je neemt medicatie ter behandeling van hoge bloeddruk, hart- en vaatziekte, longziekte
 • Je hebt ooit last gehad van hoesten, kortademigheid of andere ademhalingsstoornissen tijdens of na inspanning of je lijdt aan asthma
 • Je hebt de afgelopen 5-10 jaar gerookt of je bent nog niet langer dan 6 maanden gestopt met roken na een periode van 5-10 jaar
 • Je hebt een hoge bloeddruk en/of een verhoogde cholesterolwaarde
 • Je bent flauwgevallen of duizelig geworden tijdens of na een inspanning
 • Je hebt ooit hartkloppingen, ritmestoornissen of pijn in de bortstreek gehad tijdens of na het sporten of men heeft je ooit verteld dat je een hartgeruis hebt
 • Een familielid, jonger dan 55 jaar is plots gestorven wegens gezondheidsproblemen (hart- en vaatziekte, wiegedood)
 • Je hebt problemen met de lever, nieren of schildklier, diabetes

CONTACT

Wij zijn als organisator uiteraard zeer geïnteresseerd in je ervaring van ons evenement. Wij horen graag je opmerkingen, reacties of ideeën. Vul het onderstaande formulier in. Wij kijken alvast uit naar je reactie.

ORGANISATIE & PERS

Peloton
Ottergemsesteenweg Zuid 808
9000 Gent
België
Peloton