Tia meter van revalidatiecentrum in Pulderbos
Revalidatiecentrum Pulderbos heeft als taak de zorg op zich te nemen voor kinderen en jongeren met een ernstig neurologisch of respiratoir probleem. Tia Hellebaut is voortaan meter van het centrum.
In het Revalidatiecentrum kunnen kinderen en jongeren tot 21 jaar terecht voor tijdelijke intensieve revalidatie. Het Revalidatiecentrum bestaat uit een epilepsiecentrum-neurologische afdeling en een respiratoire afdeling. Kinderen en jongeren kunnen in het Revalidatiecentrum residentieel (zowel overdag als 's nachts) of enkel overdag verblijven. Daarnaast bestaat de mogelijkheid voor ouders en hulpverleners om een beroep te doen op het expertisecentrum via interdisciplinaire adviesgesprekken!

Aan het centrum is ook een school voor kleuter-, lager en secundair onderwijs verbonden waarbij er sterk wordt gewerkt op een zo individueel mogelijk onderwijsprogramma voor elk kind. Net als Tia en peter Hans Van Alphen zijn de kinderen die hier revalideren kanjers in doorzetten en volhouden. Elke dag opnieuw zijn zij op weg naar hun eigen topprestatie. Tia en Hans begrijpen beter dan wie ook wat zij elke dag presteren. Het is een hele eer voor het centrum dat zij zich, samen met Bob Peeters en Peter van de Velde, wil engageren voor het peterschap van Pulderbos.

Tia Hellebaut: "Fantastisch werk dat de mensen van het revalidatiecentrum doen, een centrum waar de kinderen op een huiselijke manier kunnen verblijven met de beste medische zorgen en onderwijs! In dit centrum kunnen de kinderen ondanks de zorg en specifieke noden, toch kind zijn."

Hans Van Alphen: "Vanuit mijn opleiding als kinesist heb ik een sterke band met het revalidatiecentrum, het is echt fantastisch om te zien hoe hard hier gewerkt wordt en hoe er op een menselijke manier voor gezorgd wordt dat de kinderen vooruitgang kunnen maken. Ik zie hier veel mensen met het hart op de juiste plaats er alles aan doen om de kinderen stap voor stap weer beter te laten worden."

Voor meer info www.revapulderbos.be
Reacties op dit artikel

Tia Blogt

Klaar voor Göteborg Gisteren (woensdag) zijn we na een vroege vlucht vanuit Brussel toegekomen in het koude Göteborg voor het EK indoor. Leuk om terug te keren naar de plek waar ik mijn internationale doorbraak heb gekend, ondertussen al bijna 7 jaar geleden.

Tia Social Media