Chicherova brengt hulde aan Tia
De Russische Anna Chicherova, wereld- en olympisch kampioene hoogspringen, heeft op de website van de Internationale Atletiekfederatie IAAF hulde gebracht aan Tia.
Chicherova bedankte de Antwerpse voor haar fantastische carričre. "Uiteraard heb ik het EK indoor (in Göteborg) bekeken, ik was oprecht teleurgesteld voor Tia. Na Göteborg heb ik nog met haar gesproken. Ze vertelde me dat ze veel problemen heeft gekend en dat ze zich leeg voelde."

"Ik heb nog geprobeerd haar te overtuigen omdat dat gevoel kan verbeteren tijdens het zomerseizoen. Daarop zei Tia me: 'Voor elke atleet komt er een moment waarop hij of zij de nood voelt om ermee te stoppen'. Een tijdje later kondigde ze haar afscheid aan."

Chicherova kan Tia wel begrijpen. De Russische heeft zelf een dochtertje van 2,5 jaar, Nika. "Moeder zijn van twee kinderen moet erg zwaar zijn om met topsport te combineren. Ik wens haar het beste toe voor deze nieuwe periode in haar leven."


Reacties op dit artikel

Tia Blogt

Klaar voor Göteborg Gisteren (woensdag) zijn we na een vroege vlucht vanuit Brussel toegekomen in het koude Göteborg voor het EK indoor. Leuk om terug te keren naar de plek waar ik mijn internationale doorbraak heb gekend, ondertussen al bijna 7 jaar geleden.

Tia Social Media