Tia beëindigt definitief haar carrière
Enkele dagen bedenktijd vroeg Tia na haar tegenvallende finale op het EK afgelopen weekend. Haar besluit staat nu vast: ze stopt met topsport.
Tia Hellebaut met Lotte en Saartje. (foto belga)

"Ik vertrok echt goed voorbereid en met ambities naar Göteborg", blikt Tia nog even terug. "Op elk kampioenschap waar ik kwam, behaalde ik de finale. Maar nooit eerder faalde ik zoals zondag. Ondanks alle trainingen en opofferingen van de voorbije maanden, lukte het gewoon niet. Als ik dan terugkijk op wat ik al bereikte, denk ik dat het de enige juiste beslissing is om er nu definitief mee op te houden."

"Het is me de laatste tijd opgevallen hoe moeilijk het is om absolute topsport te combineren met de zorg voor mijn gezin. Trainen, rusten, slapen, focussen; je moet overal een beetje bij inboeten als je er tegelijk ook wil zijn voor je kinderen en je huishouden wil runnen. Ik voelde dat dat niet evident was, maar ik dacht dat ik er wel mee weg kwam. Het slechte gevoel dat ik tijdens die finale had, is wellicht het bewijs dat het me erg moeilijk lukt."

"Ik hou niet van aanmodderen. Ik heb een schitterend palmares in het hoogspringen en in de meerkamp en mijn carrière is meer dan geslaagd. Tegelijk geniet ik enorm van mijn dochters, dat ga ik nu nog veel meer doen. We nemen eerst enkele weken vakantie en dan ga ik terug aan de slag bij Golazo."

NIEUWE UITDAGING

Tia is meter van de pas gelanceerde European Company Games (een driedaagse sportcompetitie voor bedrijven in september) en zal nu ook actief betrokken worden bij de organisatie ervan. Ze zal de volgende maanden bedrijven trachten te motiveren om deel te nemen aan het nieuwe evenement. Ze wordt daarnaast ook assistent meeting director bij de Belgacom Memorial. De volgende jaren zal ze daar vooral aan de zijde van Wilfried Meert het vak leren om in 2016 de fakkel over te nemen.

Bob Verbeeck, CEO van Golazo, ziet Tia graag zijn equipe vervoegen: "Ik ben blij dat Tia de nieuwe uitdaging bij Golazo aangaat. Met haar ervaringen op de Olympische Spelen kan zij de eerste European Company Games in september van dit jaar echt mee vorm geven. Door haar relaties binnen de internationale atletiek is ze ook een perfecte opvolgster voor Wilfried Meert bij de organisatie van de Belgacom Memorial. Wilfried zal haar opleiden, in 2016 kan Tia het dan van Wilfried overnemen."

Op die Belgacom Memorial dit jaar, op vrijdag 6 september, zal Tia's afscheid overigens uitgebreid gevierd worden. Details over de precieze invulling daarvan volgen nog, al zal een en ander ook zeker een verrassing blijven voor Tia.

Reacties op dit artikel

Tia Blogt

Klaar voor Göteborg Gisteren (woensdag) zijn we na een vroege vlucht vanuit Brussel toegekomen in het koude Göteborg voor het EK indoor. Leuk om terug te keren naar de plek waar ik mijn internationale doorbraak heb gekend, ondertussen al bijna 7 jaar geleden.

Tia Social Media