U bezoekt momenteel editie 2014 van de website.

>> Klik hier om naar de huidige editie over te schakelen.

>> Sluit dit venster om op deze site te blijven.
Brussel


FREQUENTLY ASKED QUESTIONS

* De meest gestelde vragen, gevraagd door onze onbevreesde Color Runners…


Moet ik een ervaren loper zijn om mee te doen?

Nee! Bij veel 5km loopevenementen gaat het vaak om de tijd. The Color Run™ gaat louter om het beleven van een te gekke kleurrijke dag met familie en vrienden. Je mag lopen, wandelen, kruipen of zelfs dansen!

Wat krijg je bij je The Color Run™ registratie ?

Deelnemers krijgen ter plaatse een startpakket met daarin een officieel Color Run T-shirt, tijdelijke tattoos, een startnummer en een ‘’Color Runner™’’ hoofdzweetband. Het zakje kleurpoeder ontvang je op de dag zelf als beloning bij de finish. De startpakketten zullen NIET naar jullie worden verstuurd per post! Na betaling ontvang je een e-ticket dat je toegang geeft op 7 september.

Kan ik meelopen met een kinderwagen en kinderen?

Onder één voorwaarde… als je bereid bent om als aller hipste moeder/vader over de finish te gaan! Zolang je kinderen plezier hebben, mogen alle kinderen van 0 tot en met 5 jaar GRATIS mee lopen. Zij hebben echter geen recht op een startpakket.

Mag mijn hond mee doen?

Bij The Color Run™ zijn GEEN HONDEN toegestaan :-(

Is er een leeftijdsgrens voor de jonge lopers?

Er zijn geen leeftijdsgrenzen! Zolang ze de 5km kunnen hardlopen, joggen, wandelen of kruipen, mogen ze gewoon mee doen aan The Color Run™ 5km! Vergeet echter niet dat zodra ze 6 jaar zijn, ze een ticket moeten hebben!

Hoe streng zijn jullie wat betreft de ‘’witte dress code’’ aan de start?

We hebben speciale ‘witte kleding’ inspectie van de politie rondlopen, die de boel in de gaten houdt! Je zult gearresteerd worden en in The Color Run™ gevangenis worden gegooid, als meer dan 11,8% van je kleding een andere kleur heeft dan wit!

Was bovenstaande antwoord een grapje?

Yes! Zolang je als deelnemer een shirt draagt dat grotendeels wit is, vinden wij dat prima. Broeken hoeven niet perse wit te zijn al is het natuurlijk wel leuker om helemaal in het wit te beginnen om helemaal gekleurd te eindigen!

Hoe wordt het kleurpoeder gemaakt? Doet het pijn of kan ik er schade van oplopen?

Hahaha! Onze favoriete vraag!! Nee, het doet absoluut geen pijn! Het voelt alsof je beland bent in een suikergevecht!

Weet je het zeker???

Ja. Dat weten wij 100% zeker. Het poeder wordt gemaakt van natuurlijk gekleurd maïszetmeel. Het is niet schadelijk voor de gezondheid en geheel biologisch afbreekbaar.

Verpest het poeder je kleren en loopschoenen?

Het kleurpoeder is meestal goed te verwijderen. Met zoals alles dat vuil is: hoe eerder je wast, hoe beter het uit je kleren gaat. We raden je aan om kleren te dragen die het niet erg vinden om wat extra kleur te krijgen. Mocht je de kleuren na het event graag in je shirt willen behouden als aandenken, dan kan je hem met azijn inspuiten en daarna strijken. Echter als je dan je shirt nog vaak wast zal het kleuren poeder er uiteindelijk toch nog uitkomen. Voor FULL Color schoonmaak ideeën en tips, check deze link!

DE GROTE SCHOONMAAK

Na afloop wil je vast alle mooie herinneringen voor altijd met je mee dragen. Indien je toch afscheid wilt nemen van de kleuren hebben we hier een aantal tips voor je:

Vooraf:

 • Door je haar ’s ochtends in te vetten met olie wordt het makkelijk om achteraf de kleur uit je haar te spoelen. Een goede vette crème of olie die je hiervoor kunt gebruiken is bijvoorbeeld kokosnootolie. Een goede leave-in conditioner doet ook wonderen.
 • Veel lopers beschermen hun haar met een sjaal of bandana. Anderen gebruiken een bandana om hun mond te beschermen. Wat je ook kiest het dragen van een sjaal of bandana tijdens The Color Run is heel handig!
 • Draag bij mooi weer zonnebrandcrème en lippenbalsem.
 • We raden je ook aan om een zonnebril of, voor kinderen, een duikbril te dragen. Op die manier krijg je geen poeder in je ogen.
 • Uiteindelijk zal de kleur verdwijnen. Desondanks is het verstandig om niet je allermooiste peperdure hardloopschoenen voor The Color Run uit de kast te halen.

Na de Color Run:

Gefeliciteerd! Je hebt net de gekste 5 kilometer in je leven gelopen. Neem een paar minuten de tijd om jezelf op te schonen voordat je de kleur door je hele huis verspreidt.
Probeer zoveel mogelijk poeder van jezelf af te kloppen voordat je met water in de weer gaat of Haren schoonmaken: klop eerst alle losse poeder uit je haar. Spoel vervolgens de olie/leave-in conditioner uit je haar met koud water. Het merendeel van de kleur zal er zo uitspoelen. Was vervolgens je haar zoals je normaal doet. Het kan zijn dat er in de dagen daarna zo nu en dan kleine sporen van kleur verschijnen. Deze zullen uiteindelijk verdwijnen.
Het is waarschijnlijk moeilijker om de kleur uit je witte kleding te wassen. Iets om trots op te zijn! Verwijder al het overmatige poeder voordat je ook hier met water in de weer gaat. Het beste is je kleding in koud water te laten weken met Vanish Oxi Action of met een soortgelijk product. Het kan zijn dat je in de periode na het The Color Run zo nu en dan een gekleurd vlekje tegenkomt. Een mooie herinnering om nooit te vergeten. Uiteindelijk zal alle kleur verdwijnen!

Beïnvloeden de ‘’Kleurenzones’’ je ogen of je ademhaling?

The Color Run™ kleuren poeder is natuurlijk biologisch maïszetmeel. Het is 100% VEILIG. Zoals met alle soorten stof wil je deze natuurlijk zoveel mogelijk uit je ogen houden. Onze ‘Color Heroes’ zullen zoveel mogelijk beneden ooghoogte mikken als je voorbij loopt. Sommige Color Runners kiezen ervoor om een bril of zonnebril te dragen om hun ogen te beschermen anderen een bandana of een mondkapje om hun mond te beschermen. Deelnemers met lenzen in, raden wij sterk aan bescherming in de vorm van een veiligheidsbril of duikbril te dragen! Deelnemers met astma raden wij sterk aan een mondkapje of bandana te dragen!

Zijn er douches?

Nee! Je kleding afkloppen, volstaat om het meeste poeder van je kleding te krijgen. Met een goede afstof beurt ben je nog niet 100% schoon, maar je bent schoon genoeg om naar huis te rijden. Het is zelfs grappig om gekleurde mensen over straat te zien gaan na The Color Run™. Zie het als een ‘Medaille!’

Hoe beïnvloedt het kleurenpoeder het interieur van mijn auto?

De meeste mensen brengen voor de zekerheid handdoeken mee voor in hun auto. Zie het als naar huis rijden in je natte zwembroek/badpak na een middagje zwemmen! :-)

Mogen toeschouwers naar The Color Run after party komen?

Nee, helaas. Het is een besloten feestje speciaal voor de deelnemers van The Color Run! Dus vrienden en familie kunnen helaas niet aansluiten.

Wordt The Color Run™ getimed?

The Color Run™ is geen getimed loopevenement. Deelnemers hebben zelfs vaak de neiging om rustig de kleurenzones te passeren. Voor degene die wel benieuwd zijn naar hun eindtijd raden wij aan zelf de tijd bij te houden.

Hoe werkt de gezamenlijke gooi na de race?

Bij het kleuren festival na de finish zullen de deelnemers iedere 20 minuten een gezamenlijke gooi doen om de nieuwe lopers die binnen komen te verwelkomen. We stellen één zakje kleuren poeder per persoon beschikbaar en er kunnen meer zakjes gekocht worden bij de Happy Store. De opbrengst van de zakjes gaat integraal naar Think Pink. Dus, kopen die handel!

Is het mogelijk om je geld terug te krijgen na de aanschaf van een ticket?

Helaas kunnen we geen geld terug geven. De logistiek en de planning en van The Color Run™ maakt dit onmogelijk. Zorg dat je zeker weet dat je mee wilt doen en er klaar voor bent voordat je je inschrijft. Als je die dag onverhoopt verhinderd bent, kom dan in ieder geval even langs om je The Color Run uitrusting om te halen en kennis met ons te maken!

Onze volledige algemene voorwaarden lees je hier.

Kan ik mijn sporttas of tas ergens kwijt?

Er is een bag dropzone (bewaarplaats sporttassen) in de Shelter waar je je tas gratis kan afgeven. Er zal een genummerde sticker op je tas gekleefd worden. Hetzelfde nummer wordt ook op je borstnummer gekleefd. Na het lopen kan je enkel op vertoon van je borstnummer met "vestiairesticker" je sporttas terug ophalen.
Losse kledingstukken of plastic zakken worden niet aanvaard. Zorg dus dat je een goed sluitende (sport)tas meebrengt om je spullen in te steken.

Algemene Voorwaarden

Door zich in te schrijven, verklaart de deelnemer zich akkoord met onderstaande algemene voorwaarden.

 1. De deelname is pas geldig na betaling van het inschrijvingsgeld.
 2. In geval van niet-deelname, ongeacht om welke reden, kan de deelnemer geen aanspraak maken op terugbetaling van het inschrijvingsgeld.
 3. Indien het evenement op grond van uitzonderlijke omstandigheden niet kan doorgaan, kan de deelnemer zich gratis inschrijven voor de volgende editie van hetzelfde evenement, volgens de voorwaarden die hiervoor door de organisator zullen gecommuniceerd worden. De organisator kan niet verplicht worden tot terugbetaling van het inschrijvingsgeld.
 4. De organisator raadt iedereen aan om geen zware inspanningen te leveren waarop men fysisch niet goed voorbereid is. Maak verstandige keuzes aangaande de afstand die je wil afleggen en/of het tempo dat je je lichaam wil opleggen. Wie prestatiegericht en aan hoge intensiteit wil sporten, laat zich best jaarlijks controleren door een (sport-)arts.
  Het voorleggen van medische attesten is niet verplicht. Het is aan de sporter zelf om te beslissen hoe hij omgaat met de informatie die hij meekrijgt tijdens een medische controle. De organisator draagt dienaangaande geen verantwoordelijkheid.
  Meer informatie over gezondheid & sporten vind je hier.
 5. Het borstnummer moet tijdens de volledige wedstrijd gedragen worden.
 6. Fietsen, gemotoriseerde voertuigen en rollerblades, niet eigen aan de organisatie, zijn verboden op het parcours tijdens de wedstrijd.
 7. De organisatie is niet verantwoordelijk voor verlies en/of diefstal van persoonlijke voorwerpen van de deelnemer.
 8. Alle informatie van de deelnemers is bestemd voor Golazo. Zij mag evenwel doorgegeven worden aan de partijen die contractueel verbonden zijn met Golazo. De wet van 8 december 1992 i.v.m. de bescherming van de persoonlijke levenssfeer t.o.v. gegevensverwerking, voorziet het toegangsrecht tot de gegevens en het verbeteren ervan. Door uw deelname aan het evenement verklaart u zich akkoord met een eventueel gebruik van uw foto in druk, film, video e.a. voor promotionele doeleinden van Golazo, zonder hiervoor een vergoeding te claimen.