Sven Nys Academy

Academy

Sven Nys Academy

Zo veel mogelijk kinderen het plezier van offroad fietsen kunnen laten beleven. Dat is de bedoeling van de Sven Nys Academy. Het draait helemaal niet om presteren, wel om bijleren.

Sven zelf heeft zijn lange en schitterende carrière voor een groot stuk te danken aan het plezier van op de fiets te zitten. De Academy leert je tal van knepen en brengt je geleidelijk naar een hoger (technisch) niveau zodat je daarna alleen nog maar meer plezier beleeft aan je fiets. Ook kinderen op een veilige manier integreren in het verkeer is een onderdeel van de opleiding.

De lessen staan onder leiding van een team begeleiders en Sven Nys. Ze leren de kinderen vlot schakelen en sturen, hun evenwicht gebruiken, het traject inschatten, makkelijker klimmetjes en afdalingen nemen en hoe in alle omstandigheden snel te reageren op onvoorziene omstandigheden.

Fidea is partner van de Sven Nys Academy: als verzekeraar is preventie iets waar we zwaar op inzetten. Hoe goed je ook verzekerd bent, de morele impact van een ongeval of schadegeval is onbetaalbaar. "Elk ongeval is er een te veel" is een opdracht waar Fidea dagelijks voor gaat.

#safecycling valt onder preventie. binnen #safecycling is fietsvaardigheid en dus ook "cycling skills" (o.a. kinderen die zelfstandig moeten leren rijden in het verkeer) een erg belangrijke pijler. De Sven Nys Academy werkt in zijn stages en kampen expliciet op die "cycling skills", vandaar dat we hen daar dan ook graag in ondersteunen.

Ook Telenet zet mee zijn schouders onder de Sven Nys Academy.

Fidea
Telenet
Trek

Vakantiekampen

Onze vakantiekampen staan open voor iedereen die graag fietst, ongeacht het niveau dat je al zou hebben. Er wordt op de eerste dag gekeken naar welk niveau je hebt en er worden groepjes gemaakt o.b.v. gelijkwaardige niveaus.

Info over de kampen van 2019 volgt binnenkort.

MTB / cyclocross herfstvakantie 2019:

  • Periode: maandag 28 oktober t.e.m. vrijdag 1 november
  • Vanaf 9:00 (opvang), start kamp 10u t.e.m. 16u, opvang tot uiterlijk 17u.
  • Voor 7 - 14 jarigen (geboren in 2012, 2011,... t.e.m. 2005)
  • 's middags lunch + drankje, voorzien door eetcafe velo
  • Wielertruitje als aandenken
  • Prijs: 170 euro incl. middageten, truitje en verzekering lichamelijke schade
  • Max 125 deelnemers

Het kamp in de herfst is volzet.

Kampen 2020

Ook in 2020 biedt de Sven Nys Academy heel wat kampen aan. De exacte kalender en inschrijvingen vind je hier terug vanaf 27 oktober 2019.

Academy 1
Academy 1
Academy 2
Academy 3