SVEN NYS CYCLING CENTER: BELEEF OFFROAD FIETSEN

In de zomer van 2016 opende het Sven Nys Cycling Center de deuren. Ondertussen is het uitgegroeid tot het mekka voor elke liefhebber van offroad fietsen (cyclocross, mountainbike, BMX, trial). In het interactieve belevingscentrum word je er ondergedompeld in de sfeer van de cyclocross. Onder de kampioenetruitjes door wandel je van het ene historische wielermoment naar de andere overwinning. Neem een kijkje in de camper waar de veldrijders zich voorbereiden op een koers. Maak een foto met moddergezicht en deel deze met je vrienden. Probeer zelf hoe ver je met de fiets door de zandbak geraakt en match het juist bandenprofiel aan de juiste ondergrond...

Rondom het belevingscentrum, tegen de flanken van de heuvel, zijn vaste fiets- en wandelparcours aangelegd. Het gekende veldritparcours van de Grote Prijs Sven Nys is permanent berijdbaar met de crossfiets en de mountainbike, voor geoefende mountainbikers ligt er nog een extra single track. Er zijn tal van bmx- en trialparcours: een pumptrack, dirtline, rockgarden,... Voor wie het domein op zijn gemakje wil verkennen en wil genieten van de rust en de natuurpracht, slingert er een mooi wandelpad door de site dat voor iedereen toegankelijk is.

Het volledige project werd opgezet door de NV Balenberg, provinciebestuur Vlaams-Brabant, Toerisme Vlaams-Brabant vzw, Toerisme Vlaanderen, Sport Vlaanderen, de gemeente Tremelo, Wielerbond Vlaanderen afdeling Vlaams-Brabant en Golazo.

Meer over het Sven Nys Cycling Center