Sven Nys' afscheid van de topsport betekent niet dat je hem voor de laatste keer op de fiets zag. Integendeel, nu zaterdag 3 september 2016 organiseert hij in zijn eigen Baal de Sven Nys Classic, een toertocht voor wielertoeristen waar ook jij aan kan deelnemen!

Sven tekende de 4 parcours door zijn geliefde trainingsstreek zelf uit. Ontdek de mooiste plekjes en ervaar de pittigste hellingen van het Vlaams-Brabantse Hageland. Bekijk hier de video en fotospecial van de parcoursverkenning!

Inschrijvingen, start en finish bevinden zich aan het gloednieuwe Sven Nys Cycling Center op de Balenberg. Je kan vrij vertrekken voor de verschillende tochten tussen volgende uren:

  • 125 km (1150 hoogtemeters): 7u30 - 10u00
  • 91 km (877 hoogtemeters): 7u30 - 11u00
  • 68 km (532 hoogtemeters): 7u30 - 11u00
  • 20 km (91 hoogtemeters): 10u00 - 11u00

Zin om nu zaterdag mee te rijden met Sven? Win alvast wat tijd bij de inschrijvingen en vul je inschrijvingsformulier thuis al in. De online daginschrijvingsformulieren kan je HIER terugvinden.

Ploegvoorstelling Telenet Fidea Cycling Team

Ook na aankomst van je fietstocht valt er nog heel wat te beleven. Op zaterdag 3 september vormen de Balenberg en het Sven Nys Cycling Center ook het toneel voor de ploegvoorstelling en fandag van het nieuwe Telenet Fidea Cycling Team. Om 15u wordt de ploeg officieel voorgesteld aan pers, sponsors en supporters. Nadien zullen de renners het recent aangelegde cyclocrossparcours aan een grondige test onderwerpen.

De dag wordt om 16u30 feestelijk afgesloten met een optreden van Willy Sommers.

Toegang tot de fandag is gratis.

'We care about cycling'

Talrijke seingevers zullen aanwezig zijn op het parcours om de veiligheid van alle deelnemers te verzekeren. Wij rekenen op een sportieve ingesteldheid van alle deelnemers om de aanwijzingen van de seingevers te volgen, de wegcode te respecteren en proper te fietsen. Als iedereen hieraan meewerkt, wordt zaterdag 3 september een hoogdag voor de wielertoeristen en hun omgeving!

Bereikbaarheid & parkeerruimte

Parkeren op het Sven Nys Cycling Center is niet toegestaan op zaterdag 3 september. Je kan evenwel terecht op de deelnemersparkings van de Sven Nys Classic. Bekijk hier alle mobiliteitsinfo.

Gelieve de signalisatie en de instructies van de parkeerwachters strikt te volgen.