Sven Nys Cycling Center: beleef offroad fietsen

In de zomer van 2016 gaat het belevingscentrum in Baal open. Het gaat vooral over offroad fietsen en maakt deel uit van het Sven Nys Cycling Center, in combinatie met tal van buitenparcours. Na de Sven Nys Classic van 3 september kun je het centrum bezoeken.

Het Sven Nys Cycling Center wordt het mekka voor elke liefhebber van offroad fietsen (cyclocross, mountainbike, BMX, trial). Het belevingscentrum geeft een interactief historisch en actueel overzicht van het fietsen in het veld. Alles wordt schitterend gepresenteerd via foto's, video, geluidsfragmenten en tal van memorabilia. Rondom het belevingscentrum, tegen de flanken van de heuvel, worden vaste fiets- en wandelparcours aangelegd. Een gedeelte van het gekende veldritparcours van de Grote Prijs Sven Nys wordt een vast parcours, daarrond worden er ook nieuwe ontwikkeld, o.m. voor BMX.

Het Sven Nys Cycling Center zal aansluiten op het fietsroutenetwerk Vlaams-Brabant en op de Bloso mountainbikeparcours en wordt op die manier een toeristische trekpleister voor elke fietser in het Hageland. Maar ook wandelaars komen dus ruimschoots aan hun trekken. Het domein is evenzeer een natuurpark waar iedereen op zijn manier kan genieten van de natuurpracht.

Het volledige project wordt opgezet door de NV Balenberg, provinciebestuur Vlaams-Brabant, Toerisme Vlaams-Brabant vzw, Toerisme Vlaanderen, Sport Vlaanderen, de gemeente Tremelo, Wielerbond Vlaanderen afdeling Vlaams-Brabant en Golazo.