Spreker

De vele ervaringen die Sven op deed tijdens zijn sportcarrière zijn de basis voor keynote speeches die Sven brengt voor bedrijven, seminaries of speciale gelegenheden.

In zijn presentatie geeft Sven een overzicht van zijn lange carrière, met aandacht voor die factoren die belangrijk en vooral motiverend geweest zijn voor de opbouw naar en de realisatie van steeds nieuwe uitdagingen. Belangrijke elementen als teamwork, intrinsieke motivatie, focus en gedrevenheid komen aan bod in een verhaal dat rijkelijk geïllustreerd wordt met heel concrete voorbeelden.

Wil je Sven boeken voor een keynote speech?
Vul dan dit formulier in en u wordt gecontacteeerd.

Ploegmanager

Sven is sinds 1 april 2016 teammanager bij Telenet Fidea Lions. Hij stuurt het sportieve beleid aan en brengt zijn eigen ervaringen over op de renners, maar praat evenzeer met huidige en potentiële sponsors en partners, bekijkt de structuur van het team en stippelt een lange termijnbeleid uit.

Ambassadeur Sven Nys
Cycling Center

Met het Sven Nys Cycling center op Balenberg gaat één van Svens jeugddromen in vervulling. In zijn eigen achtertuin, op een plek waar hij als kleine jongen kwam spelen, zorgde hij mee voor de bouw van een belevingscentrum voor offroad fietsen. Binnen in het center vinden liefhebbers alles terug. Buiten liggen vaste parcours voor cyclocross, mountainbike, trial en bmx.

Ambassadeur Trek

Sven is ambassadeur van fietsenconstructeur Trek en materiaalleverancier Bontrager

Tijdens de laatste seizoenen van zijn actieve sportcarrière reed Sven met Trek fietsen.
Toen al werd hij betrokken bij het optimaliseren van crossfietsen en uittesten van nieuwe technologieën. Intussen is hij ambassadeur voor Trek en Bontrager, wordt hij betrokken bij ontwikkelingen en innovaties en is uithangbord voor de merken.

Commentator en analist

Sven stelt zijn ervaring en deskunduige mening over wielrennen en veldrijden ten dienste van diverse media. Zo is hij o.m. vaste co-commentator en analist bij Sporza.

BIO

De Kannibaal van Baal. De Keizer van het Veldrijden. De Koning van de Koppenberg. Mister Superprestige. Stuk voor stuk ronkende bijnamen die erop duiden dat Sven Nys een levende legende is in het veldrijden. Dat hij het zo ver zou schoppen had hij op zijn 22ste, toen hij voor de tweede keer wereldkampioen veldrijden bij de beloften werd, nooit durven dromen. Maar een jaar later had hij wel al zijn eerste eindzege in de Superprestige beet... en er zouden er nog twaalf volgen. Mister Superprestige dus!

Maar ook alle andere belangrijke klassementen zette hij naar zijn hand. Sven won zeven keer het eindklassement van de Wereldbeker en negen keer dat van de GvA/bpost bank trofee. Ook dat zijn tot de verbeelding sprekende records! Net als zijn negen overwinningen in de misschien wel zwaarste en mooiste cross op de kalender, de Koppenbergcross in Oudenaarde. Sven, de Koning van de Koppenberg!

In 18 veldritseizoenen als prof boekte Sven 291 overwinningen. Absolute uitschieter was het seizoen 2006-2007, toen hij 30 keer als eerste over de meet kwam. In het veld was Sven een allesverslindende Kannibaal die er altijd vol tegenaan ging in elke cross, met de ambitie om een heel seizoen lang de beste te zijn. Regelmaat boven piekmomenten. Maar Sven pakte ook elf truien: negen keer Belgisch kampioen en twee keer wereldkampioen!

Sven, de Keizer van het Veldrijden. Maar ook... Sven de wegrenner en Sven de mountainbiker. Op de weg boekte Sven zes zeges als profrenner en hij stond ook drie keer aan de start van Parijs-Roubaix. In het mountainbiken - wat veel meer was dan louter training voor de volgende veldritwinter -  mocht Sven 24 keer juichen, waarvan vijf keer op het Belgisch kampioenschap. De ultieme bekroning waren zijn twee olympische selecties in 2008 en 2012, met de negende plaats in Peking als memorabel hoogtepunt.

FOTO'S

Goede doel

Sven Nys is ambassadeur van Stichting tegen Kanker en steunt daarmee volop de strijd tegen kanker.

Partners

Sven Nys

TEAM MANAGEMENT

GOLAZO SPORTS
Schoebroekstraat 8
3583 Paal-Beringen
+32 11 45 99 00

PERS

De communicatie rond Sven Nys verloopt
via Golazo media.