Praktische info


Programma


Deelnamepakket


Startprocedure


Afhalen startnummer & T-shirt


Wisselen van naam of afstand?


Bevoorrading


Kleedkamers & bewaring sporttas


Voorbereiding


Trainingsschema's MyEnergylab


SPORTOGRAF.COM is de officiële fotoservice van de Fisherman's Friend StrongmanRun. Deze fotografen hebben de afgelopen jaren een goede reputatie opgebouwd met hun volledig digitale service en hun redelijke prijzen.

Aangezien zij zelf actief zijn als lopers, hebben ze ook een uitstekende gevoel vanuit het perspectief van de deelnemer.

De start en aankomst bevinden zich in Connecterra, gelegen op Terhills, Maasmechelen. Zie "Bereikbaarheid" voor een gedetailleerde routebeschrijving.

Het parcours zal 11 km zijn met 24 uitdagende hindernissen. Voor wie de 11 km geen uitdaging vormt, kan zich inschrijven voor de 22 km en het parcours twee maal afleggen: 22 km puur afzien dus voor de echte helden!

Angel Falls

Wie vorig jaar deelnam aan de Race Against Nature maakte er voor het eerst kennis met de Angel Falls. Je moet langs een schuine wand 4 m hoog klimmen met slechts om de meter een dunne houten lat. Hier kan je je aan vasthouden of op staan. Op zich al niet zo gemakkelijk en al helemaal niet met het water dat voortdurent van boven naar beneden stroomt. Kortom we creëren een waterval, waarlangs je naar omhoog moet klimmen.

Tobogaan!!!

Ondertussen is deze hindernis ook al stilaan een klassieker én één van de leukste hindernissen. Eerst laten we jullie 8 m hoog klimmen via een net. Hier moet je de aandacht goed bijhouden, want met een hellingsgraad van 45° glij je langs deze kant liever niet naar beneden. Eens boven wacht je op het teken van één van de medewerkers. Om hierna plaats te nemen en met een razende vaart het prachtige meer in te glijden (of misschien is vliegen een correctere woordkeuze)!

Ramp Attempt

De eerste hindernis (én een klassieker) die je in Terhills moet overwinnen : de Ramp Attempt! Een 4m hoge skateramp die je zeker omhoog kan lopen met een aanloop die lang genoeg is. Geloof er in en grijp niet te snel naar de lat! Voor velen is het niet de gemakkelijkste hindernis, maar met de juiste mindset en veel helpende handen zal ook dit jaar iedereen de Ramp Attempt overwinnen! En wat je tijd betreft, die begint pas te lopen nadat je deze hindernis hebt overwonnen.

Big Buddy

Deze hindernis is gloednieuw in de KBC Spartacus Series! Om de top van de eerste terril te bereiken, zal je eerst een 'buddy' moeten dragen gedurende 25 m, waarna hij of zij hetzelfde zal doen met jou. Hoe zwaar deze hindernis voor je is, hangt dus eigenlijk van je 'buddy' af!

Pedal to the biceps matel

Bij deze hindernis dien je een gewicht van 21 kg op te trekken tot een hoogte van vier meter! Pas dan kan je je parcours verder zetten. We geven je alvast een tip mee om deze hindernis te overwinnen: maak gebruik van je lichaamsgewicht (of train alvast die armspieren :-) ) !

Biceptica

Nam je deel aan de Spartacus Run Parc d'Enghien, dan kon je er voor het eerst kennismaken met deze hindernis. Zoals de naam doet vermoeden zullen je biceps het tijdens deze hindernis hard te verduren krijgen. Eerst moet je langs een schuine wand met enkel een kleine houvast voor je handen en voeten aan de overzijde zien te geraken. Vervolgens sturen we je door een tunnel met enkel ringen boven je hoofd. Je moet dus van de ene ring naar de andere slingeren om aan de overkant te geraken.

Cargo

Voor de Fisherman's Friend StrongmanRun werd Cargo in een nieuw jasje gestoken. We laten jullie immers niet twee maar drie containers hoog klimmen: meer dan 7 m hoog dus! Vervolgens klimmen jullie via een rek naar beneden om dan via een tweede net de oversteek te maken naar de twee laatste containers, waarlangs je dan opnieuw naar omlaag klimt.
Last van hoogtevrees? Dan is deze hindernis waarschijnlijk niet jou. Of waag je je er toch aan? Aan jou de keuze!

Ring the bell

What's in a name?! De naam van deze hindernis omvat volledig het doel van deze hindernis: de bel laten rinkelen. Lijkt eenvoudig, maar als die bel 3 m hoog hangt, is het misschien toch wat lastiger dan eerst gedacht... Haal je beste touwklimcapaciteiten uit de kast om dit obstakel te overwinnen!

Bellyscraper

Al sluipend en kruipend, enkel op deze manier kan de Bellyscraper bedwongen worden. 50 m lang moet je over de grond schuren om aan de overkant te geraken Een makkie? Misschien als individuele hindernis, maar niet nadat je al een slopend aantal kilometers achter de rug hebt.

Frog view

Waar je bij de Bellyscraper nog op handen en knieën kan kruipen, kan je dat bij deze hindernis niet. Om deze te overwinnen moet je echt met je buik op de grond! De eerste keren zal je nog vlot onder de obstakels door kunnen, maar de opeenvolging van de houten muren zal snel in je kleren kruipen!

Chicken Farm

Het opzet is eenvoudig: veertien houten rekken waar je over moet geraken! Veertien keer naar omhoog en naar omlaag klimmen. Of de 14e keer even leuk is als de eerste keer, dat is aan jou om te beslissen!

Riots

Op dit stuk van het parcours staat er een labyrint van nadars, een labyrint waar je niet door moeten, maar over! Er zijn verschillende technieken mogelijk: de één springt telkens over de volgende nadar, de andere kruipt er over door eerst zijn ene been en dan zijn andere over de nadar te zwaaien. Aan jou de keuze welke techniek je toepast, maar eens je aan deze hindernis bent begonnen is volhouden de enige boodschap!

High Voltage

Iedereen kent het gele gevaarsbord met de boodschap 'Danger High Voltage' en weet dat je er best zo ver mogelijk vandaan blijft. Op het parcours van de Fisherman's Friend StrongmanRun moet je echter het omgekeerde doen om verder te geraken. Net als bij schrikdraad staan de slierten onder elektrische spanning, waardoor je bij aanraking een gevoelig schokje krijgt. Door de lage stroomsterkte is de schok volledig ongevaarlijk, maar echt aangenaam is het natuurlijk niet. Als deelnemer moet je dus echt wel tegen een stootje of beter tegen een schokje kunnen.

Tyre mania

Een klassieker die ook hier niet kan ontbreken: dit gedeelte van het parcours zal bezaaid liggen met autobanden. Makkelijk zou je denken, maar dat kan lelijk tegenvallen. Wedden dat je voeten minstens één keer achter een autoband blijven steken? Om de proef vlot af te leggen, moet je dus vooral goed uitkijken waar je je voeten plaatst.

De Fisherman's Friend StrongmanRun gaat door op Terhills met als startplaats Connecterra, Maasmechelen. Om een extra verkeershinder te vermijden, dringen we er op aan om rekening te houden met de onderstaande raadgevingen!

Uit de buurt?

Woon of logeer je in de buurt? Kom dan te voet of met de fiets. Je vindt Terhills en Connecterra via het fietsroutenetwerk tussen knooppunt 60 en 55, nabij de schachtbok van de voormalige mijn van Eisden. Op die manier ben je meteen opgewarmd om aan je uitdaging te beginnen.

Trein

Neem de trein naar het station van Genk, vanaf daar brengt bus 45 richting 'Maaseik Van Eycklaan' je naar Terhills en Connecterra (halte Eisden-Maasmechelen Village). Kijk op www.nmbs.be voor meer info.

Auto

Kom je toch met de auto?

Spreek dan zoveel mogelijk af met je vrienden en familie om samen te rijden. Dat is goedkoper, ecologischer en zorgt voor minder parkeerstress!

Via E314 Brussel - Aken, afrit 33, volg richting 'Maasmechelen Leisure Valley'.
Je vindt een ruime parking net voorbij 'Decathlon' en nabij 'Maasmechelen Village'.
Volg vanaf daar de wegwijzers 'Connecterra' (5 minuten stappen) .

Door zich in te schrijven, verklaart de deelnemer zich akkoord met het onderstaande regelement.

De minimumleeftijd om deel te nemen is 16 jaar (geboren in 2001 of ervoor).

Je kan deelnemen als individu of in teamverband. Een team bestaat uit minstens 10 personen. Het teamklassement wordt opgemaakt op basis van de resultaten van de eerste 7 personen.

De deelnemers krijgen een borstnummer met hun startnummer. Enkel met dit borstnummer krijgen ze toegang tot de startboxen. Het borstnummer moet tijdens het lopen ten allen tijde duidelijk zichtbaar op de borst gedragen worden. Zo zal je achteraf foto's van jezelf terugvinden dankzij Sportograf.

De tijdsopname gebeurt dit jaar d.m.v. een elektronische chip. Deze zit verwerkt in de enkelband die je ROND JE ENKEL moet vastmaken aan de BUITENKANT VAN JE SOK. Deze chip moet nadien niet worden gerecupereerd.

Alle deelnemers dienen de veiligheidsinstructies van de organisatie te volgen.

Deelname aan de Fisherman's Friend StrongmanRun gebeurt onder eigen verantwoordelijkheid. Deelnemen vereist een goede gezondheid. De deelnemer verklaart te voldoen aan deze voorwaarde. De organisatie beveelt vóór deelname een preventief sportmedisch onderzoek aan bij een erkend sportarts.

Enkel na betaling is je inschrijving officieel bevestigd.

Geef op je inschrijvingsformulier een geldig e-mailadres in, want enkel via dat adres ontvang je een week voor het evenement een bericht met de bevestiging van je startnummer. Je hebt een print van deze e-mail nodig om je startnummer en T-shirt te kunnen afhalen op zondag 29 mei.

In geval van niet-deelname, ongeacht om welke reden, kan je geen aanspraak maken op terugbetaling van het inschrijvingsgeld en kan de inschrijving niet overgezet worden naar een ander evenement.

Als je op zaterdag 1 april je inschrijving wenst door te geven aan een ander persoon betaal je ter plaatse € 5 administratiekosten.

De organisatie is niet verantwoordelijk voor verlies en/of diefstal van persoonlijke voorwerpen.

Indien het evenement op grond van uitzonderlijke omstandigheden niet kan plaatsvinden, kan de deelnemer zich gratis laten inschrijven voor de volgende editie van hetzelfde evenement. De organisator kan niet verplicht worden tot terugbetaling van het inschrijvingsgeld.

Fietsen, gemotoriseerde voertuigen en rollerblades, niet eigen aan de organisatie, zijn verboden op het parcours tijdens de wedstrijd.

Alle informatie van de deelnemers is bestemd voor Golazo. Zij mag evenwel doorgegeven worden aan de partijen die contractueel verbonden zijn met Golazo. De wet van 8 december 1992 i.v.m. de bescherming van de persoonlijke levenssfeer t.o.v. gegevensverwerking, voorziet het toegangsrecht tot de gegevens en het verbeteren ervan. Door uw deelname aan het evenement verklaart u zich akkoord met een eventueel gebruik van uw foto in druk, film, video e.a. voor promotionele doeleinden van Golazo, zonder hiervoor een vergoeding te claimen.