Goede doel

De KBC Spartacus Series wenst dit jaar het goede doel te steunen van Imana Truyes: "Imana for Rwanda". "Op 7 november 1993 werd ik als wees geboren op een kale bergflank in een vluchtelingenkamp van Kigali (Rwanda), vlak voor de woekerende genocide. Mijn biologische moeder diende te vluchten vanuit de heuvels van Byumba, nabij de Ugandese grens, voor het naderend rebellenleger. Uitgeput liet ze het leven bij mijn geboorte en zag ik het leven op 8 maanden. Veel te vroeg geboren en naakt op een naakte heuvel. Mijn ouder zusje en broertje, slechts enkele jaren ouder, verdwenen door de dood van mijn moeder in het vluchtelingenkamp. Ik werd gevonden door een Canadese zuster, die me op haar beurt aan een Belgische zuster gaf. Zij was hoofdverpleegster in de pediatrie van Kigali en liet me daar verzorgen. Ik overleefde hier nog een malaria-aanval. Gedurende 3 maanden verbleef ik nog in een weeshuis, vooraleer ik thuiskwam bij mijn nieuwe mama en papa. Net op tijd, want een week na mijn aankomst werden alle weeskinderen vermoord door een afrekening. Ik ben me bewust van mijn erbarmelijke start op deze aardbol en weet dat ik een vechtertje ben en altijd zal blijven. Ik ben tevens al de mensen dankbaar die iets voor me betekenden in die eerste moeilijke levensmaanden."

"Eigenlijk ben ik, als dochter van een tutsi biologische moeder en hutu biologische vader, het levend bewijs van de zinloosheid van de burgeroorlog. Zo stond ik zelf bij de opstart van de International Peace Marathon Kigali symbool voor dit vredesproces. Mijn papa Roel was er vanaf het eerste uur van de vredesmarathon bij en bouwde als vredesambassadeur en charitymarathonrunner verschillende projecten ter plaatse uit.

Ook loopt hij er elk jaar de marathon in tropische omstandigheden. Ik zou het erg waarderen moest je de (wees)kinderen van mijn roots Rwanda, via de projecten van mijn papa kunnen steunen. Een warme aanrader !"

De organisatie van de KBC Spartacus Series geeft alle deelnemers de kans om dit goed doel te steunen. Bij inschrijving kan je immers onmiddellijk € 5 extra betalen die integraal naar de straat- en weeskinderen van Rwanda gaan en meer bepaald voor:

  • sport-en spelmateriaal
  • medicatie en voeding
  • onderwijsgeld
  • bouw van waterputten, toiletten, sportterreinen, ...
  • schenken van gadgets, hotelzeepjes, knuffels, kledij, ...