Goede doel

Run for STRONG GIRLS!

Golazo en kinderrechtenorganisatie Plan België slaan de handen in elkaar om meisjes uit het Zuiden sterker te maken! Wie online inschrijft, krijgt de kans om 5 euro extra te storten. Je steun gaat naar een 'Girl Power' project in Benin dat meisjes mondiger, sterker en zelfverzekerder maakt. Dit is hard nodig om ongelijkheid tussen jongens en meisjes weg te werken.

Hoe kan jij helpen ?

  • Schenk bij jouw inschrijving 5€ extra aan het 'Girl Power' project van Plan België in Benin.
  • Sluit aan bij het Run Team van Plan België en loop mee in de kleuren van Plan. Inschrijven kan via vrijwilligers@planbelgie.be
  • Laat je sponsoren door vrienden en familie en geef het 'Girl Power' project een extra boost. Maak een profielpagina op www.superplan.be en go for it!

Bedank voor de steun !

Plan België

Kinderrechtenorganisatie Plan België is de Belgische tak van Plan International. Plan is actief in de 51 armste landen van Afrika, Azië en Latijns-Amerika. Samen met en voor de meest kwetsbare kinderen gaan ze de strijd aan tegen armoede, onrecht en ongelijkheid. Meer info: www.planbelgie.be.

Girl Power in Benin, because STRONG GIRLS change the world!

Beperkte toegang tot kwaliteitsvol onderwijs, tradities en culturele barrieres beknotten in Benin de toekomst van meisjes en versterken de genderongelijkheid. Samen met jou wil Plan België daar iets aan veranderen !

Zelfzekerder door sport

Jouw extra vijf euro gaat naar het 'Girl Power' project van Plan België in Benin. Zo krijgen 276 meisjes de kans om via sport mondiger, sterker en zelfverzekerder te worden.

Lokale sportverenigingen organiseren sporttrainingen en Plan houdt workshops waar jonge meisjes leren over hun rechten en het belang om daarvoor te vechten. Ze bloeien open tot zelfstandige vrouwen met een eigen mening en groeien vaak uit tot leidersfiguren die het opnemen voor hun hele omgeving.

And the boys?

Jongens, ouders en leerkrachten nemen samen deel aan de workshops en brengen genderongelijkheid onder de aandacht in hun gemeenschap. Want om meisjes sterker te maken, moet iedereen hun rechten erkennen en respecteren.

Strong girls can change the world, thanks to you!