U bezoekt momenteel een oude editie van de website.

>> Klik hier om naar de huidige editie over te schakelen.

>> Sluit dit venster om op deze site te blijven.
Records bij de vleet op Grand Jogging de Verviers des AP
De Grand Jogging de Verviers des AP zorgde voor records in alle opzichten: een recordaantal deelnemers en toeschouwers en een recordaantal Start to Run-deelnemers.
Verviers beleefde een topweekend. Zaterdagavond namen liefst 1140 jonge lopertjes deel aan de Chiquita Kids Run. Zondag ging het loopfeest verder met een Start to Run over 5 km met bijna 600 deelnemers en ten slotte als apotheose de Grand Jogging de Verviers des AP over 13 km met bijna 3100 deelnemers. Ruim 4800 lopers over het hele weekend dus. Dat is nog eens 600 meer dan 2011, wat toen ook al een recordeditie was!

Vooral de Start to Run zit in de lift. Op enkele jaren tijd ging het aantal deelnemers van 160 naar 600, wat bewijst dat de loopsport steeds populairder wordt in de streek rond Verviers. Een zelfde positieve tendens zagen we enkele weken geleden ook al in de Decathlon Crètes de Spa. De 5 km in Verviers werd in 18'06" gewonnen door de 31-jarige Lidieu Lutumba, nota bene inwoner van Verviers. De amper 11-jarige Thelma Reip won bij de vrouwen/meisjes in 22'13".

Voor de volledigeheid: de Grand Jogging de Verviers des AP over 13 km werd bij de mannen gewonnen door de Marokkaan Jamal Baligha en bij de vrouwen door Isabelle Sluijsmans.

Reacties op dit artikel
Partners Start to Run