U bezoekt momenteel een oude editie van de website.

>> Klik hier om naar de huidige editie over te schakelen.

>> Sluit dit venster om op deze site te blijven.
Start to Run 2012 afgetrapt in Dendermonde
HEMACO Dwars door Dendermonde was de gastheer voor de eerste Start to Run happening van het jaar. Naast de 2,5 en 5 km konden sportievelingen ook 10 km lopen. In totaal waren er 2.700 deelnemers.
Zowel de beginnende als meer gevorderde lopers kwamen aan hun trekken op de HEMACO Dwars door Dendermonde. Naast de hoofdwedstrijd over 10 km waren er immers ook de Start to Run afstanden over 2,5 en 5 km.

Jan Van Den Broeck gaf niet alleen het startschot voor de hoofdwedstrijd, hij liep zelf ook mee op de wedstrijd over 5 km, die hij net als vorig jaar makkelijk won. Bij de dames zegevierde Femke Speelman-Rooms net als vorig jaar op de 5 km. De wedstrijd over 2,5 km werd gewonnen door Dieter Roeland en Kiana De Kinder. Ook de allerkleinsten kwamen aan hun trekken op de Chiquita Kids Run

De volgende Start to Run happening staat gepland op Kortrijk Loopt/Knack Weekend Ladies Run op 28 mei. Be there!²


Batterijen opgeladen? Begin in 2013 met Start to Run!
Na de feesten zin om je conditie te verbeteren? Dan is Start to Run zeker wat voor jou. Sluit je aan bij een van de cursussen in je buurt. Je vindt de startdata en locaties in het overzicht op onderstaande link.
Kwalitatieve begeleiding wordt gegeven door gekwalificeerde jogbegeleiders in atletiekverenigingen in jouw buurt. Het Start to Run-programma wordt er nauw gevolgd, en bovendien betalen vele ziekenfondsen, zoals de Christelijke Mutualiteit (CM), je aansluitingsgeld bij een sportclub terug.

Klik hier voor het overzicht van startdata en locaties >>
Records bij de vleet op Grand Jogging de Verviers des AP
De Grand Jogging de Verviers des AP zorgde voor records in alle opzichten: een recordaantal deelnemers en toeschouwers en een recordaantal Start to Run-deelnemers.
Verviers beleefde een topweekend. Zaterdagavond namen liefst 1140 jonge lopertjes deel aan de Chiquita Kids Run. Zondag ging het loopfeest verder met een Start to Run over 5 km met bijna 600 deelnemers en ten slotte als apotheose de Grand Jogging de Verviers des AP over 13 km met bijna 3100 deelnemers. Ruim 4800 lopers over het hele weekend dus. Dat is nog eens 600 meer dan 2011, wat toen ook al een recordeditie was!

Vooral de Start to Run zit in de lift. Op enkele jaren tijd ging het aantal deelnemers van 160 naar 600, wat bewijst dat de loopsport steeds populairder wordt in de streek rond Verviers. Een zelfde positieve tendens zagen we enkele weken geleden ook al in de Decathlon Crètes de Spa. De 5 km in Verviers werd in 18'06" gewonnen door de 31-jarige Lidieu Lutumba, nota bene inwoner van Verviers. De amper 11-jarige Thelma Reip won bij de vrouwen/meisjes in 22'13".

Voor de volledigeheid: de Grand Jogging de Verviers des AP over 13 km werd bij de mannen gewonnen door de Marokkaan Jamal Baligha en bij de vrouwen door Isabelle Sluijsmans.

Start to Runners in Kortrijk
Kortrijk Loopt was het tweede officiële Start to Run-evenement van het jaar. Zowel beginnende als ervaren lopers konden er terecht voor een loop van 5 en 11 km.
Op de Start to Run-afstand van 5 km waren ook zo'n 100 deelnemers uit de verschillende deelgemeenten van Kortrijk actief. De 5 km was voor hen de afsluiter van het 'Iedereen Loopt'-programma van de stad dat de deelnemers in 10 weken 5 km leerde lopen.

Vorige berichten
22-12-2011 Goede voornemens? Start to run!
27-08-2011 Mooi debuut voor GVA Dwars door Turnhout
20-07-2011 3, 2, 1, ... Start to Run!
Partners Start to Run