U bezoekt momenteel een oude editie van de website.

>> Klik hier om naar de huidige editie over te schakelen.

>> Sluit dit venster om op deze site te blijven.
Loopuitrusting
Hoe belangrijk zijn de juiste schoenen bij Start to Run?
Juiste schoenen zijn essentieel om blessurevrij en met plezier te hardlopen. Verkeerd schoeisel kan leiden tot blessures.

Goed schoeisel zorgt ervoor dat de voet zich op een natuurlijke manier kan afwikkelen. Wanneer de voet zich natuurlijk beweegt, zullen het enkel- en kniegewricht minder snel overbelast worden. Wanneer de schoen niet bij het looppatroon past van de hardloper, zullen de gewrichten en ligamenten meer te voortduren krijgen waardoor er blessures ontstaan. Wanneer de schoen de hardloper bijvoorbeeld aan de binnenzijde van de voet ondersteund, terwijl de loper juist steun nodig heeft aan de buitenzijde, kan dit hevige blessures tot gevolg hebben.

Laat u adviseren bij de RUNNINGSPECIALIST in de buurt!


Runningspecialisten hebben nl genoeg kennis in huis om u te adviseren over de juiste hardloopschoen. Zij zullen uw looppatroon bestuderen en aan de hand daarvan bekijken welke schoen het beste bij u past.

Een aantal belangrijke onderwerpen om rekening mee te houden zijn:

Uw schoen moet passen bij uw afwikkeling.
  • Koop de schoenen op de juiste lengte. Uw voet zal tijdens het hardlopen iets langer worden en iets uitzetten. Dit betekent dat u wat ruimte moet overhouden aan de voorzijde van de schoen. Probeer ongeveer 0,5 cm tot 1 cm ruimte over te houden tussen de tenen en de voorzijde van de schoen.
  • Zorg dat de schoen goed aansluit op uw voet. Een goede pasvorm voorkomt slippen en bewegen in de schoen wat blaren en drukplekken veroorzaakt.
Women versus Men
  • Er zijn een aantal grote verschillen in de anatomie en het looppatroon tussen de man en de vrouw waar voorheen nooit veel aandacht aan is besteed bij de ontwikkelingen van de hardloopschoenen. ASICS heeft hier het voortouw in genomen en is begonnen met het ontwikkelen van speciale vrouwenschoenen. Deze schoenen zijn ontwikkeld met het oog op de voetvorm en het looppatroon van de vrouw.
  • Een groot verschil tussen de man en vrouw is de stand van het been. Door de andere stand van het been is het looppatroon ook erg verschillend.
What to wear with Start to Run?
Goede loopschoenen zijn dé basis om te starten met hardlopen, daarnaast zal je bij het dragen van functionele loopkleding onmiddellijk ervaren dat het makkelijker en vooral prettiger zit. Het dragen van functionele hardloopkleding vermindert het risico van ziekte en spierblessures.

Wat willen we?
Onze loopkleding moet goed zitten, doelmatig zijn en liefst ook nog mooi......oké dat kan.

De hardloopkleding van vandaag moet aan bepaalde eisen voldoen, hoofdtaak is om een goede warmteen vochtregulatie te waarborgen. Tijdens een looptraining wordt veel warmte opgebouwd. Hoe beter de transpiratie dan kan verdampen, hoe minder energie het lichaam verbruikt om de temperatuur te reguleren.
  • Moisture management: ademende stoffen met vochtregulerende eigenschappen die de verwijdering en verdamping van transpiratievocht bevorderen. Hardloopshirts hebben best niet te veel naden en extra labels om het schuren op de huid te voorkomen.
  • Vochttransporterende kniebroek of tight die mooi aanpast dankzij het stretch recovery systeem.
  • Bij een hardloopjacket is het belangrijkste dat het ademend, winddicht en regenbestendig is.
De juiste hardloopkleding moet zo comfortabel zijn dat het zo weinig mogelijk weerstand biedt tijdens het sporten. Daarom kan u nu bij uw runningspecialist een START TO RUN outfi t aankopen met een mooie korting!
Partners Start to Run