Nieuws
Goffin: 'Federer verslaan was het mooiste'
Belga
David Goffin is zaterdagavond in Brussel verkozen tot Sportman van het Jaar 2017. De Luikenaar werd beloond voor zijn seizoen waarin hij zich ontpopte tot de beste Belgische tennisspeler ooit bij de mannen.

"Er zijn altijd overwinningen die mooier zijn dan de andere", zei de finalist van de Masters en de Davis Cup. "Maar Federer voor het eerst verslagen (in de halve finales van de Masters, nvdr), is de mooiste. Hij is mijn jeugdidool. Dat zal altijd speciaal blijven", zegt de nummer 7 van de wereld.

"Ik ben heel blij dat ik deze prijs dit jaar heb gewonnen, nadat ik al twee keer het podium had gehaald (Goffin werd tweede in 2014 na Thibaut Courtois en derde in 2016 na Greg Van Avermaet en Pieter Timmers, nvdr). Het doet me ook iets om de eerst tennisser te zijn die wint. Het is een heel mooie beloning. Ik ben zeer fier. Eindigen voor Greg Van Avermaet en Kevin De Bruyne, dat gebeurt me niet vaak. We verdienden allemaal deze prijs."

Goffin ging ook in op volgend seizoen. "In 2018 gaan we proberen om nog op te klimmen in het klassement en beter te doen in grandslamtornooien. Ik had graag een of twee weken vakantie langer gehad, maar dat was niet mogelijk. Ik zal mijn seizoen beginnen in de Hopman Cup."