INSCHRIJVEN

Indien je je inschrijft, verklaar je je automatisch akkoord met .

Reglement

De minimumleeftijd om deel te nemen aan de 10 km of meer is 16 jaar (geboren in 2003 of ervoor). Om deel te nemen aan de 7 km is de minimumleeftijd 12 jaar (geboren in 2007 of ervoor). De 2 km (Little Spartacus Run) is er enkel voor 6 tot 11-jarigen (geboortejaren 2008 tot 2013). Omwille van veiligheidsredenen kunnen de deelnemers van de verschillende afstanden NIET samen starten.

Je kan deelnemen als individu of in teamverband. Een team bestaat uit minstens 10 personen. Het teamklassement wordt opgemaakt op basis van de resultaten van de eerste 7 personen.

De deelnemers krijgen een polsbandje met hun startnummer. Enkel met dit polsbandje krijgen ze toegang tot de startboxen.

De tijdsopname gebeurt d.m.v. een elektronische chip. Deze zit verwerkt in de enkelband die je ROND JE ENKEL moet vastmaken aan de BUITENKANT VAN JE SOK. Deze chip moet nadien niet worden gerecupereerd.

Alle deelnemers dienen de veiligheidsinstructies van de organisatie te volgen.

Deelname gebeurt onder eigen verantwoordelijkheid.

Geef op je inschrijvingsformulier een geldig e-mailadres in, want enkel via dat adres ontvang je een week voor het evenement een bericht met de bevestiging van je startnummer. Je hebt je startnummer nodig om je deelnamepakket te kunnen afhalen.

Als je ter plaatse je inschrijving wenst door te geven aan een ander persoon betaal je € 5 administratiekosten.

De organisatie is niet verantwoordelijk voor verlies en/of diefstal van persoonlijke voorwerpen.

Fietsen en gemotoriseerde voertuigen, niet eigen aan de organisatie, zijn verboden op het parcours tijdens de wedstrijd.

Online voorinschrijvingen
(t.e.m. zaterdag 14 september of tot de deelnemerslimiet is bereikt.)

Spartacus Thor 12 km inclusief T-shirt

Tarieven Zonder timing Met timing
22.01.2019 - 20.02.2019 € 47 € 52
21.02.2019 - 02.09.2019 € 52 € 57
03.09.2019 - 14.09.2019 € 52 /

Spartacus Thor 7 km inclusief T-shirt

Tarieven Zonder timing Met timing
22.01.2019 - 20.02.2019 € 35 € 40
21.02.2019 - 02.09.2019 € 40 € 45
03.09.2019 - 14.09.2019 € 40 /

Spartacus Thor 2 km

Tarieven Zonder T-shirt Met T-shirt
22.01.2018 - 14.09.2019 € 15 € 25

OPGELET! Als je nu inschrijft, start je op de

 • 12 km tussen 13u50 en 14u10
 • 7 km tussen 15u50 en 16u20

Inschrijven met timing is niet meer mogelijk.

Voor de organisatie van Spartacus Thor werken we nauw samen met Agentschap Natuur en Bos. € 1 van het inschrijvingsgeld gaat naar het ANB om verder te werken aan het behoud, de bescherming en de ontwikkeling van de natuur.


Schrijf je hier in!

IN WELKE WAVE ZAL IK STARTEN?

Om het jullie zo aangenaam mogelijk te maken, starten jullie in waves met telkens een pauze van 10 minuten. Per wave starten +/- 200 deelnemers, ingedeeld op basis van startnummer. Wij verdelen de waves. Hoe vroeger je inschrijft en betaalt hoe groter de kans dat je eerder start.

De eerste startboxen worden gereserveerd voor de lopers die kiezen voor de Spartacus Thor met timing. Kies je voor een deelname MET timing en je vriend(in) ZONDER timing? Dan start je NIET in dezelfde wave. Ook als je kiest voor een groepsinschrijving start je niet allemaal in dezelfde wave als een deel van de lopers inschrijft met en een deel zonder timing.

Schrijf je je na 3 september in, dan krijg je pas ter plaatse je startnummer en startwave toegekend.

Wisselen van naam

Iemand anders kan je startnummer overnemen. Dit kan de dag zelf aan de stand "wissels" door een formulier in te dienen en € 5 (administratiekost) te betalen. Deze wissel is nodig om als deelnemer verzekerd te zijn.

GROEPSINSCHRIJVING
(t.e.m. maandag 2 september of tot de deelnemerslimiet is bereikt.)

Wil je samen met je vrienden, organisatie of bedrijf deelnemen? Schrijf je dan in als een groep!

 • Voor een groepsinschrijving met gezamenlijke afhaling moet je met minstens 10 personen zijn, ben je met minder dan 10, dan kan je je nog steeds als groep inschrijven maar dient elk groepslid zijn of haar deelnamepakket individueel af te halen.
 • Groepsinschrijvingen kunnen enkel via de officiële online inschrijvingsmodule. Excellijsten e.d.m worden niet meer aanvaard.
 • Werkwijze online inschrijving: op het inschrijvingsformulier dien je eerst een groep aan te maken. Je ontvangt vervolgens een e-mail met de groepsnaam en je groepscode. Met deze code en het door jou gekozen paswoord (vergeet dit niet!) kan je de groep altijd beheren. Vervolgens kan je deelnemers toevoegen en verwijderen. Enkel de groepsverantwoordelijke kan deelnemers valideren. Je kan zoveel deelnemers aan je groep toevoegen als je wil.
 • Inschrijvingen kunnen als één pakket (alles samen) of individueel worden opgehaald. Geef dit duidelijk aan op het inschrijvingsformulier. Wanneer je ervoor kiest om alles samen af te halen, kan dit enkel en alleen door de groepsverantwoordelijke gebeuren. Bij individuele afhaling krijgen alle deelnemers een aparte bevestigingsmail met alle info om hun nummer af te halen.
 • Wanneer je groep volledig klaar is, dan moet jij, als groepsverantwoordelijke, de volledige groep betalen. De inschrijvingen zijn pas bevestigd als de groep doorgestuurd én betaald is. Vanaf het ogenblik dat je groep is afgesloten, kunnen er GEEN WIJZIGINGEN meer aan je groep gebeuren. Wijzigingen aan je groep kunnen dan enkel nog ter plaatse aan de inschrijvingsstand gebeuren. Hiervoor wordt een administratiekost van € 5 per wijziging aangerekend.
 • Deelnemers die via een groep inschrijven, zullen automatisch in dezelfde wave starten. LET OP!: Bestaat je groep uit inschrijvingen met en zonder timing? Dan start je niet in dezelfde wave. De groep wordt dan verdeeld over twee verschillende waves. (Deelnemers die tot een groep behoren zullen niet in de eerste wave kunnen starten. Enkel individuele deelnemers kunnen aan de eerste wave worden toegevoegd.)
 • KLIK HIER OM NAAR DE INSCHRIJVINGSMODULE TE GAAN

Verenigingen uit Genk & As

Erkende verenigingen uit Genk en As krijgen per deelnemer € 5 korting op voorinschrijvingstarieven. Om van deze korting gebruikt te maken dienen zij in te schrijven via een apart inschrijvingsformulier. Dit inschrijvingsformulier kan HIER opgevraagd worden.

Daginschrijvingen
(enkel indien er nog startplaatsen beschikbaar zijn.)

Echt een last minute beslisser? Geen probleem! Ook ter plaatse kan je je op 15 september vanaf 9u30 nog gemakkelijk inschrijven. Breng je elektronische identiteitskaart mee voor een vlotte inschrijving!

Je kan bij een daginschrijving enkel kiezen voor een deelname zonder timing.

Tarieven Zonder timing Met timing
12 km € 60 /
7 km € 48 /
2 km € 20 /

AFHALEN DEELNAMEPAKKET

Inschrijven voor 3 september? Je ontvangt ongeveer 1 week voor het event een e-mail met je startnummer en je startwave. Met deze e-mail kan je op 15 september je deelnamepakket afhalen.

Inschrijven na 3 september? Je ontvangt je e-ticket waarmee je op 15 september je deelnamepakket kan afhalen. Ook je startnummer en je startwave worden ter plaatse toegekend.

Sporten is leuk, gezond en voor de meeste mensen zeer veilig. Sommige personen hebben echter een verhoogd risico op problemen tijdens de fysieke activiteit, waardoor extra medische opvolging mogelijks is aangewezen. Als je voldoet aan één of meerdere van onderstaande condities, dan is het raadzaam om contact op te nemen met je arts of een sportmedische keuring te ondergaan vooraleer je meer of intensiever gaat sporten:

 • Je neemt medicatie ter behandeling van hoge bloeddruk, hart- en vaatziekte, longziekte
 • Je hebt ooit last gehad van hoesten, kortademigheid of andere ademhalingsstoornissen tijdens of na inspanning of je lijdt aan asthma
 • Je hebt de afgelopen 5-10 jaar gerookt of je bent nog niet langer dan 6 maanden gestopt met roken na een periode van 5-10 jaar
 • Je hebt een hoge bloeddruk en/of een verhoogde cholesterolwaarde
 • Je bent flauwgevallen of duizelig geworden tijdens of na een inspanning
 • Je hebt ooit hartkloppingen, ritmestoornissen of pijn in de bortstreek gehad tijdens of na het sporten of men heeft je ooit verteld dat je een hartgeruis hebt
 • Een familielid, jonger dan 55 jaar is plots gestorven wegens gezondheidsproblemen (hart- en vaatziekte, wiegedood)
 • Je hebt problemen met de lever, nieren of schildklier, diabetes