X

SPARTACUS HERO

De KBC Spartacus Series is een verzameling van de leukste en meest spectaculaire loopevenementen. Tijdens deze obstakelruns moeten verschillende (natuurlijke) hindernissen overwonnen worden. Hindernissen waarbij je regelmatig de hulp van je mede-en tegenstanders kan gebruiken, het ultieme event dus om samen met je vrienden of collega's aan deel te nemen.

Spartacus Hero medaille

Wie finisht, is Spartacus, maar wie finisht in alle zes events van de KBC Spartacus Series in 2018 (afstand en dag- of nachteditie is niet van belang) is een echte Spartacus Hero! En dat wordt beloond met:

 • een knappe sportzak t.w.v. € 45 tijdens het eerste Spartacus-event in Boom
 • stoere badges tijdens elk event die je op je Spartacus-zak kan bevestigen
 • de unieke "Spartacus Hero"medaille na de finish van de Neptunus Run

Opgelet! Dit kan enkel als je inschrijft met de Spartacus Pass. Vergeet deze dus niet te bestellen, je kan er bovendien goedkoper mee inschrijven!

SPARTACUS PASS

Wens je in 2018 aan alle Spartacus-events deel te nemen? Koop dan vanaf nu de Spartacus Pass aan. De Spartacus pass kost 255 euro.

Je kan met deze Pass niet alleen goedkoper inschrijven, je ontvangt daarbovenop:

 • een knappe sportzak t.w.v. € 45 tijdens het eerste Spartacus-event in Boom
 • stoere badges tijdens elk event die je op je Spartacus-zak kan bevestigen
 • de unieke "Spartacus Hero"medaille na de finish van de Neptunus Run
SPARTACUS PASS

Wens je een Spartacus Pass aan te kopen, hou dan rekening met de volgende richtlijnen:

 • De Spartacus Pass bestaat uit een unieke (kortings)code.
 • Na ontvangst van deze code kan je je voor elk Belgisch event in de KBC Spartacus Series inschrijven. (Je bent dus nog niet automatisch ingeschreven voor alle events.) Voor de Breakout Run ontvang je een aparte code van zodra die inschrijvingen open zijn.
 • De code is strikt persoonlijk, enkel jij zal hiermee kunnen inschrijven. (Je naam, voornaam en geboortedatum moeten exact dezelfde zijn elke keer je de code wenst te gebruiken.)
 • De Spartacus Pass wordt bij een eerste gebruik gekoppeld aan de gegevens van de deelnemer. Indien je meerder passen koop, let er dan op dat je steeds dezelfde code voor dezelfde persoon gebruikt.
 • Per event kan deze code slechts één keer gebruikt worden.
 • De code kan enkel gebruikt worden bij een individuele inschrijving. (Wil je samen met een bepaalde groep starten, dan kan je je inschrijving nadien aan de groep toevoegen.*)
 • Hoe sneller je jezelf inschrijft, hoe vroeger je zal starten.
 • Van zodra het event volzet is, kan je je niet meer inschrijven, ook al heb je de code nog niet gebruikt.

* Ben je individueel ingeschreven en wil je jezelf aan een groep toevoegen? Ga dan op het inschrijvingsformulier naar "Reeds ingeschreven - raadpleeg uw gegevens" en vul daar je inschrijvingsreferentie in. Wanneer je gegevens verschijnen, kan je er kiezen om je inschrijving aan een groep toe te voegen, dit doe je door de juiste groepscode in te vullen (die je kan bekomen bij de verantwoordelijke van je groep.) Opgelet! Dit kan enkel zolang de groep nog niet is afgesloten. Van zodra de groepsverantwoordelijke jouw aanvraag om deel uit te maken van de groep heeft aanvaard, is de procedure afgerond.

PRAKTISCHE INFO

Klik op de titels hieronder voor meer info.

 • unieke technische T-shirt van het event
 • exclusieve herinneringsmedaille
 • gratis bewaarplaats voor sporttassen
 • km-aanduiding op het parcours
 • tijdsaanduiding aan de finish
 • één bevoorradingspost met water en één bevoorradingspost met water en fruit onderweg
 • water of sportdrank en koek aan de finish
 • uitslagen beschikbaar dezelfde dag
 • een parcoursbeschrijving (dit maken we telkens stapje voor stapje bekend...)
 • elektronische chip die zorgt voor een correcte tijdsregistratie
 • Sportinez-verzekering tijdens de wedstrijd. Klik hier voor meer info.
 • persoonlijke foto's en video's van je deelname via de MyPage

Om het comfort van de deelnemers zo groot mogelijk te maken, starten de deelnemers in waves met telkens een pauze van 10 minuten. Per wave zullen er telkens +/- 200 deelnemers starten. De deelnemers worden opgedeeld op basis van hun startnummer. De verdeling in waves gebeurt door de organisatie. Hoe vroeger je inschrijft en betaalt hoe groter de kans dat je vroeg start.

De eerste startbox wordt gereserveerd voor de lopers die vorig jaar bij de eerste 200 deelnemers eindigden.

Deelnemers die als groep inschrijven, krijgen automatisch opeenvolgende borstnummers toegewezen, waardoor zij sowieso tot de dezelfde startbox horen.

Deelnemers worden in een latere wave toegelaten dan oorspronkelijk toebedeeld, maar NIET in een vroegere! De start van de laatste wave is afhankelijk van het totaal aantal deelnemers, na de laatste wave kan er niet mee worden gestart!

Wie ingeschreven is voor één van de Spartacus-event, ontvangt één week voor dat evenement een e-mail waarop het startnummer en de startwave vermeld staat. Met deze e-mail kan de dag van het event je startnummer en T-shirt afhalen.

Kom goed op tijd naar de eventsite, want je moet voor de start nog een aantal zaken doen:

 • je persoonlijke deelnemersenveloppe afhalen
 • met de stempel op je enveloppe je T-shirt afhalen
 • je polsbandje rond je pols bevestigen
 • je enkelband met chip voor de tijdsopname rond je enkel (aan de buitenkant van je sok!) vastmaken.
 • je sporttas afgeven aan de "bewaring sporttas"
 • op het gevraagde tijdstip in de juiste startbox gaan staan

Het afhalen van je T-shirt gebeurt op vertoon de stempel die op je enveloppe staat. Er zijn small, medium, large en extra-large T-shirts beschikbaar.

Let wel: het aanduiden van de gewenste maat op het inschrijvingsformulier is louter informatief & geen garantie dat deze maat bij het afhalen van de T-shirt nog beschikbaar is. Hoe vroeger je je T-shirt komt ophalen, hoe meer kans je hebt dat de gewenste maat nog beschikbaar is.

Kleedkamers

Er zijn aparte kleedkamers voor mannen en vrouwen en een "men/women" wash waar de deelnemers zich met koud water kunnen afspoelen.

Bewaring sporttas

Je sporttas kan je tijdens het event achterlaten aan de stand "bewaring sporttas". Er wordt een gekleurde sticker met nummer op je tas gekleefd. Hetzelfde gekleurde nummer wordt ook op je enkelband gekleefd en op je arm geschreven. Na het lopen kan je enkel op vertoon van je enkelband en/of het nummer op je arm je sporttas terug ophalen.

Enkele aanbevelingen:

 • Gebruik een goed afsluitbare sporttas.
 • Zorg dat er geen items uit je sporttas kunnen vallen.
 • Laat geen waardevolle items achter in je sporttas.

De organisator kan niet verantwoordelijk gesteld worden voor items die zouden verdwijnen.

De minimumleeftijd om deel te nemen aan de 10 km of meer is 16 jaar (geboren in 2002 of ervoor). Om deel te nemen aan de 7 km is de minimumleeftijd 12 jaar (geboren in 2006 of ervoor). De 2 km (Little Spartacus Run) is er enkel voor 6 tot 11-jarigen (geboortejaren 2007 tot 2012). Omwille van veiligheidsredenen kunnen de deelnemers van de verschillende afstanden NIET samen starten.

Je kan deelnemen als individu of in teamverband. Een team bestaat uit minstens 10 personen. Het teamklassement wordt opgemaakt op basis van de resultaten van de eerste 7 personen.

De deelnemers krijgen een polsbandje met hun startnummer. Enkel met dit polsbandje krijgen ze toegang tot de startboxen.

De tijdsopname gebeurt d.m.v. een elektronische chip. Deze zit verwerkt in de enkelband die je ROND JE ENKEL moet vastmaken aan de BUITENKANT VAN JE SOK. Deze chip moet nadien niet worden gerecupereerd.

Alle deelnemers dienen de veiligheidsinstructies van de organisatie te volgen.

Deelname gebeurt onder eigen verantwoordelijkheid.

Geef op je inschrijvingsformulier een geldig e-mailadres in, want enkel via dat adres ontvang je een week voor het evenement een bericht met de bevestiging van je startnummer. Je hebt je startnummer nodig om je deelnamepakket te kunnen afhalen.

Als je ter plaatse je inschrijving wenst door te geven aan een ander persoon betaal je ter plaatse ⬠5 administratiekosten. De organisatie is niet verantwoordelijk voor verlies en/of diefstal van persoonlijke voorwerpen.

De organisator raadt iedereen aan om geen zware inspanningen te leveren waarop men fysiek niet goed voorbereid is. Maak verstandige keuzes aangaande de afstand die je wil afleggen en/of het tempo dat je je lichaam wil opleggen. Wie prestatiegericht en aan hoge intensiteit wil sporten, laat zich best jaarlijks controleren door een (sport-)arts.

Het voorleggen van medische attesten is niet verplicht. Het is aan de sporter zelf om te beslissen hoe hij omgaat met de informatie die hij meekrijgt tijdens een medische controle. De organisator draagt dienaangaande geen verantwoordelijkheid. Meer informatie over gezondheid & sporten vind je hier.

De organisatie hanteert daarnaast volgende minimumleeftijden

 • 10 km of meer: minimum 16 jaar (geboren in 2002 of vroeger)
 • 7 km: minium 12 jaar (geboortejaren 2006 of vroeger)
 • 2 km: 6 tot 11-jarigen (geboortejaren 2007 tot 2012)

BEREID JE OPTIMAAL VOOR OP JOUW SPORTIEVE UITDAGING SAMEN MET MYENERGYLAB

Bereid je optimaal voor op jouw sportieve uitdaging samen met MyEnergyLab.

Wil je toewerken naar een bepaalde afstand of je voorbereiden op een specifieke loopevenement? Energy Lab biedt met MyEnergyLab het ultieme online trainingsplatform voor lopers van alle niveaus!

Energy Lab staat bekend als dé referentie op vlak van trainingsbegeleiding. Zowel recreatieve als competitieve lopers konden al terecht in de labo's in Paal-Beringen, Gent en Eindhoven voor een conditietest, uitgebreid advies en een daaraan gekoppeld trainingsschema. Met MyEnergyLab is de start van je sportieve droom vanaf nu nog maar enkele muisklikken verwijderd! In een mum van tijd stel je zelf een volledig gepersonaliseerd trainingsschema voor een bepaalde afstand of loopevenement samen, en dat alles voor slechts 1 euro per week.

Nadat je sportprofiel ingesteld is, kan je een persoonlijk trainingsschema aanmaken. Eerst selecteer je je sport (lopen of fietsen) en niveau (beginner/gevorderde/expert). Dan kies je voor een bepaald evenement in binnen- of buitenland (bijvoorbeeld de Crêtes de Spa, Antwerp 10 Miles, Marathon van Brussel of een bepaalde afstand (5 km, 10 km, 15, km, 16 km, 20 km, halve marathon, 30 km, marathon, 55 km) om naar toe te werken. Vervolgens selecteer je het aantal weken dat je wil trainen, het aantal trainingsdagen per week en je doeltijd. Daarna kan je overgaan tot de aankoop van het door jou samengestelde schema.

Genoeg theorie, tijd om aan de praktijk te beginnen! In het dashboard krijg je linksboven meteen de inhoud van je eerstvolgende training te zien. Daarnaast krijg je ook in één oogopslag een handig overzicht met je trainingskalender, trainingsschema's, logboek, statistieken en een evenementenkalender. Training afgewerkt? Even afvinken en op naar de volgende sessie, die je weer een stapje dichter bij je sportieve doel brengt!

Opgelet: dit aanbod is beschikbaar tot 8 weken voor het evenement.

Wie zich nu inschrijft voor één van de Belgische Spartacus-events kan genieten van een voordeelprijs van € 5 voor een volledig gepersonaliseerd trainingsschema!

Meer informatie via www.myenergylab.be

My Energy Lab traningsschema's

GOEDE DOEL

De KBC Spartacus Series steunt dit jaar "Thousand Hills of Hope'". Een bijzonder mooi project van atlete Imana Truyers in haar geboorteland Rwanda.

Imana Truyers is zelf een kind van de genocide. Haar moeder moest op de vlucht voor de rebellen, beviel in een vluchtelingenkamp van Imana en liet daarbij zelf het leven. Imana werd opgevangen in een weeshuis waar ze enkele maanden later door haar Belgische adoptie-ouders in de armen werd gesloten voor een nieuwe toekomst in België.

Naarmate de jaren verstreken werd de lokroep om haar roots te ontdekken groter en groter en besloot Imana om iets terug te geven aan haar geboorteland. Samen met haar adoptievader Roel is Imana fondsen beginnen inzamelen om de bevolking van haar geboorteregio te steunen. “Thousand Hills of Hope” steunt projecten ten behoeve van de straat- en weeskinderen en de arme bevolking van Rwanda. Het eerstvolgende project dat op stapel staat is de volledige renovatie en uitbreiding van de pediatrie van Kansi.

PRACHTIGE DOCUMENTAIRE

Samen met de Belgische fotografe Eva Verbeeck en de Amerikaanse regisseur Spencer MacDonald trok Imana naar Rwanda. De documentaire 'Thousand Hills of Hope' werd het prachtige resultaat van de samenwerking en laat je enerzijds meegenieten van het mooie Rwanda, maar laat je anderzijds ook kennismaken met de gruwelijke geschiedenis van het land.

De organisatie van de KBC Spartacus Series geeft alle deelnemers de kans om dit goed doel te steunen. Bij inschrijving kan je immers onmiddellijk € 5 extra betalen die integraal naar “Thousand Hills of Hope” gaat.

Meer info: www.thousandhillsofhope.be

WANTED: TOUGH CREW MEMBERS!

Hou je van de buitenlucht en ben je niet bang van wat modder tijdens een werkdag? Beschik je over de nodige dosis technisch inzicht? Wie weet word jij het nieuwste lid van de Spartacus crew!

Functiebeschrijving:

Gedurende twee weken voor het event zorg je samen met het 'tough team' voor de opbouw van het parcours en de logistieke uitwerking van de obstakels. Tijdens het event sta je mee in voor het goede verloop ervan en achteraf help je mee met de afbraak. Je beschikt over het nodige technisch inzicht om de obstakels op een correcte en veilige manier te realiseren. Hierbij schrik je echter niet terug om een hele dag in de buitenlucht te vertoeven en de weeromstandigheden te trotseren.

Locaties: Boom - Schaijk (Nederland) - Durbuy - Genk - Averbode - Oostende

Are you tough?

 • Je neemt graag initiatief en bent flexibel ingesteld
 • Je ben technisch aangelegd en neemt hiervoor verantwoordelijkheid
 • Weekendwerk schrikt je niet af
 • Je houdt ervan om te werken op niet alledaagse terreinen
 • Heftruckattest is een plus!

Wat bieden wij?

 • Correcte vergoeding
 • Vergoeding voor reiskosten
 • Overnachtingsmogelijkheden ter plaatse
 • Ontspannen werksfeer
 • Gratis work-out! ??
 • Een onvergetelijke ervaring in het 'tough team'

Interesse? Neem contact op via eventstaffing@golazo.com

VRIJWILLIGERS

We zijn op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die kunnen helpen bij het uitdelen van de medailles, het verdelen van de T-shirt, het bemannen van de bevoorradingsposten, …

Wil je samen met je groep of vereniging (min. 5 personen) de deelnemers aan één van de Spartacus-event een onvergetelijke dag bezorgen en een centje bijverdienen? Vul dan onderstaand formulier in!

Gegevens groep

Voor welk Spartacus-event? (selecteer minstens 1)

29/04/2018
01/05/2018
02/06/2018
03/06/2018
30/06/2018
02/09/2018
01/10/2018
11/11/2018

Gegevens hoofdverantwoordelijke

CONTACT

Wij zijn als organisator uiteraard zeer geïnteresseerd in hoe je ons evenement hebt ervaren. Wij horen graag je opmerkingen, reacties of ideeën. Vul het onderstaande formulier in. Wij kijken alvast uit naar je reactie.

Je opinie

Organisatie

Golazo sports
Schoebroekstraat 8
3583 Paal
T: 0032 11 45 99 99
E: info@golazo.com

Sportinez
Hoornblaas 132
3271 Scherpenheuvel-Zichem
www.sportinez.be

Start to Sport
Marathonlaan 119E
1020 Brussel
Start to Sport