PRAKTISCHE INFO

Klik op de titels hieronder voor meer info.

Zondag 5 mei 2019

 • 8u30: afhalen startnummers en T-shirts
 • 9u30: start Spartacus Run in waves (elke 10 minuten)

Provinciaal Recreatiedomein De Schorre

 • uniek technisch T-shirt van het event
 • exclusieve herinneringsmedaille
 • gratis bewaarplaats voor sporttassen
 • km-aanduiding op het parcours
 • één bevoorradingspost met water en één bevoorradingspost met water en fruit onderweg
 • water of sportdrank en koek aan de finish
 • parcoursbeschrijving
 • Sportinez-verzekering tijdens de wedstrijd. Klik hier voor meer info.

Extra voor deelnemers met timing

 • elektronische chip die zorgt voor een correcte tijdsregistratie
 • tijdsaanduiding aan de finish
 • uitslagen dezelfde dag beschikbaar
 • persoonlijke foto's en video's van deelname

Om het jullie zo aangenaam mogelijk te maken, starten jullie in waves met telkens een pauze van 10 minuten. Per wave starten +/- 200 deelnemers, opgedeeld op basis van startnummer. Wij verdelen de waves. Hoe vroeger je inschrijft en betaalt hoe groter de kans dat je vroeg start.

De eerste startboxen worden gereserveerd voor de lopers die kiezen voor de Spartacus Run mét timing.

Schrijf je je na 22 april in, dan krijg je pas ter plaatse je startnummer en startwave toegekend. Kies je voor een deelname met timing? Dan start je toegekende wave op zondag tussen 12u00 en 12u20. Kies je voor een deelname zonder timing? Dan start je toegekende wave tussen 15u30 en 16u00.

Deelnemers die als groep inschrijven, krijgen automatisch opeenvolgende borstnummers toegewezen, waardoor ze in dezelfde wave kunnen starten.

Later starten is mogelijk, eerder níét. De start van de laatste wave is afhankelijk van het aantal deelnemers. Kom altijd op tijd naar het event. Na de laatste wave kun je niet meer starten!

Wie vóór 22/04 inschrijft, ontvangt ongeveer 10 dagen op voorhand een e-mail waarin het startnummer en de startwave vermeld staan. Met deze e-mail kan je ter plaatse vanaf 8u30 je deelnamepakket afhalen.

Wie na 22/04 inschrijft, ontvangt een e-ticket, waarmee (geprint of op smartphone) ter plaatse het deelnamepakket kan worden afgehaald. Het startnummer en de startwave worden pas ter plaatse toegekend. Kies je voor een deelname met timing? Dan start je toegekende wave op zondag tussen 12u00 en 12u20. Kies je voor een deelname zonder timing? Dan start je toegekende wave tussen 15u30 en 16u00.

Kom goed op tijd naar de eventsite, je moet voor de start nog een aantal dingen doen:

 • je persoonlijke enveloppe afhalen
 • je T-shirt afhalen met de stempel op je enveloppe
 • je polsbandje rond je pols bevestigen
 • je enkelband (eventueel met chip voor de tijdsopname) rond je enkel vastmaken
 • je sporttas afgeven aan de "bewaring sporttas"
 • op het gevraagde tijdstip in de juiste startbox gaan staan

De T-shirtmaten zijn S, M, L en XL. Let wel: de gewenste maat aanduiden op het inschrijvingsformulier is louter informatief en geeft geen garantie dat deze maat de dag zelf nog beschikbaar is. Hoe vroeger je je T-shirt komt ophalen, hoe meer kans je hebt dat de gewenste maat nog beschikbaar is.

Kleedkamers

Er zijn aparte kleedkamers voor mannen en vrouwen en een "men/women" wash waar jullie je met warm water kunnen afspoelen.

Bewaring sporttas

Je kunt je sporttas tijdens het event achterlaten aan de stand "bewaring sporttas". Er wordt een gekleurde sticker met nummer op je tas gekleefd. Hetzelfde gekleurde nummer wordt ook op je enkelband gekleefd en op je arm geschreven. Na je Spartacus Run kan je enkel op vertoon van je enkelband en/of het nummer op je arm je sporttas terug ophalen.

Enkele aanbevelingen:
 • Gebruik een goed afsluitbare sporttas.
 • Zorg dat er geen items uit je sporttas kunnen vallen.
 • Laat geen waardevolle items achter in je sporttas.
 • De organisator kan niet verantwoordelijk gesteld worden voor items die zouden verdwijnen.

De minimumleeftijd om deel te nemen aan de 10 km of meer is 16 jaar (geboren in 2003 of eerder).

Omwille van veiligheidsredenen kunnen de deelnemers van de verschillende afstanden niet samen starten.

Je kan deelnemen als individu of in teamverband.

De deelnemers krijgen een polsbandje met hun startnummer. Enkel met dit polsbandje krijgen ze toegang tot de startboxen.

Alle deelnemers moeten de veiligheidsinstructies van de organisatie volgen.

Deelnemen gebeurt op eigen verantwoordelijkheid.

Vul op je inschrijvingsformulier een geldig e-mailadres in. Enkel via dat adres ontvang je een week voor het evenement een bericht met de bevestiging van je startnummer. Je hebt je startnummer nodig om je deelnamepakket af te halen.

Als je je inschrijving doorgeeft aan iemand anders, kan dit ter plaatse. De 'nieuwe' deelnemer betaalt € 5 administratiekosten.

De organisatie is niet verantwoordelijk voor verlies en/of diefstal van persoonlijke voorwerpen.

Voor Spartacus-runners met timing: de tijdsopname gebeurt met een elektronische chip. Deze zit verwerkt in de enkelband.

De organisator raadt iedereen aan om geen zware inspanningen te leveren waarop ze fysiek niet goed voorbereid zijn. Maak verstandige keuzes over afstand en tempo. Wie prestatiegericht en aan hoge intensiteit wil sporten, laat zich best jaarlijks controleren door een (sport-)arts.

Medische attesten voorleggen is niet verplicht. Het is aan de sporter zelf om te beslissen hoe hij omgaat met de informatie die hij meekrijgt tijdens een medische controle. De organisator draagt dienaangaande geen verantwoordelijkheid. Meer informatie over gezondheid & sporten vind je hier.

De organisatie hanteert volgende minimumleeftijden

 • 10 km of meer: minimum 16 jaar (geboren in 2003 of vroeger)
 • 7 km: minium 12 jaar (geboortejaren 2007 of vroeger)
 • 2 km: 6 tot 11-jarigen (geboortejaren 2008 tot 2013)

Met de auto

De parkings van de Spartacus Run liggen tussen de E19 en de A12 en zijn via beide snelwegen makkelijk bereikbaar. Rij NIET naar De Schorre, daar zijn geen parkeerplaatsen beschikbaar.

Via de A12:

LET OP!: Door een fietstocht van Antwerpen naar Brussel over de A12 zal er hinder zijn voor het verkeer op de A12. Lokaal kan de A12 afgesloten worden en zal het verkeer via de zijrijbaan gestuurd worden. Hou rekening met langere reistijden als u via de A12 naar Boom rijdt of kies voor de E19. De parkings langs de kant van de E19 zijn bereikbaar via afrit 8 Rumst.

Gratis parking voor deelnemers en toeschouwers in de Molenstraat in Boom. Neem op de A12 afrit 9 Boom en volg de Spartacus Series pijlen naar de parking.

Via de E19

Gratis parking voor deelnemers en bezoekers in de Kapelstraat in Terhagen. Neem op de E19 afrit 8 Rumst en volg de Spartacus Series pijlen naar de parking.

OPGELET! In de onmiddellijke omgeving van De Schorre zijn een aantal straten afgesloten voor het verkeer. Gebruik daarom GEEN GPS in Boom, maar volg de pijlen naar de parking.
Maak gebruik van de gratis bezoekersparkings en ga NIET in de straten rond De Schorre parkeren. Zo beperk je de hinder voor de omwonenden en blijven deze straten vrij voor hulpdiensten en het openbaar vervoer. Opgelet! Er geldt een nultolerantie voor foutparkeren, de politie zal verbaliseren en indien nodig voertuigen laten wegslepen!

Vertrek op tijd!

De parkings bevinden zich op wandelafstand van De Schorre. Hou rekening met een half uurtje extra reistijd.
Kom je in groep met een bus? Dan kan je naar de hoofdingang van De Schorre rijden, Schommelei 1, 2850 Boom.

Met de fiets

Voor fietsers is er een fietsenstalling aan de hoofdingang van De Schorre op de Schommelei in Boom. De Schorre is goed bereikbaar met de fiets. Zoek je een rustige en veilige fietsroute? Maak dan gebruik van het knooppuntennetwerk.

Met de trein

Boom ligt op de lijn Antwerpen - Puurs. Het station van Boom ligt op 1,7 km (ca. 25 minuten) wandelen van De Schorre.

Met de bus

Er stoppen verschillende bussen aan De Schorre die vertrekken vanuit Mechelen en Antwerpen.
De halte 'Boom Voetballerstraat' bevindt zich op 200 m van de hoofdingang van het domein De Schorre.
Hier stoppen de volgende buslijnen:

 • Lijn 182 (Boom - Aartselaar - Antwerpen Groenplaats)
 • Lijn 132 (Boom - Lier)
 • Lijn 295 (Boom - Antwerpen St Jansvliet)
 • Lijn 298 (Boom - Berchem)

Als je weer vertrekt vanuit De Schorre kun je opstappen aan de halte 'De Schorre' voor de ingang van het domein in de Schommelei.

De halte "Boom Schorre" bevindt zich in de Kapelstraat. Hier stoppen de volgende buslijnen: Lijn 500 (Antwerpen - Boom - Rumst - Mechelen).
Lijn 500 richting Antwerpen stopt in de Schommelei aan de hoofdingang van De Schorre.
Op www.delijn.be vind je de dienstregelingen en kun je een persoonlijke reisroute uitstippelen.

BEREID JE OPTIMAAL VOOR OP JOUW SPORTIEVE UITDAGING SAMEN MET MYENERGYLAB

Bereid je optimaal voor op jouw sportieve uitdaging samen met MyEnergyLab.

Wil je toewerken naar een bepaalde afstand of je voorbereiden op een specifieke loopevenement? Energy Lab biedt met MyEnergyLab het ultieme online trainingsplatform voor lopers van alle niveaus!

Energy Lab staat bekend als dé referentie op vlak van trainingsbegeleiding. Zowel recreatieve als competitieve lopers konden al terecht in de labo's in Paal-Beringen, Gent en Eindhoven voor een conditietest, uitgebreid advies en een daaraan gekoppeld trainingsschema. Met MyEnergyLab is de start van je sportieve droom vanaf nu nog maar enkele muisklikken verwijderd! In een mum van tijd stel je zelf een volledig gepersonaliseerd trainingsschema voor een bepaalde afstand of loopevenement samen, en dat alles voor slechts 1 euro per week.

Nadat je sportprofiel ingesteld is, kan je een persoonlijk trainingsschema aanmaken. Eerst selecteer je je sport (lopen of fietsen) en niveau (beginner/gevorderde/expert). Dan kies je voor een bepaald evenement in binnen- of buitenland (bijvoorbeeld de Crêtes de Spa, Antwerp 10 Miles, Marathon van Brussel of een bepaalde afstand (5 km, 10 km, 15, km, 16 km, 20 km, halve marathon, 30 km, marathon, 55 km) om naar toe te werken. Vervolgens selecteer je het aantal weken dat je wil trainen, het aantal trainingsdagen per week en je doeltijd. Daarna kan je overgaan tot de aankoop van het door jou samengestelde schema.

Genoeg theorie, tijd om aan de praktijk te beginnen! In het dashboard krijg je linksboven meteen de inhoud van je eerstvolgende training te zien. Daarnaast krijg je ook in één oogopslag een handig overzicht met je trainingskalender, trainingsschema's, logboek, statistieken en een evenementenkalender. Training afgewerkt? Even afvinken en op naar de volgende sessie, die je weer een stapje dichter bij je sportieve doel brengt!

Opgelet: dit aanbod is beschikbaar tot 8 weken voor het evenement.

Wie zich nu inschrijft voor één van de Belgische Spartacus-events kan genieten van een voordeelprijs van € 5 voor een volledig gepersonaliseerd trainingsschema!

Meer informatie via www.myenergylab.be

My Energy Lab traningsschema's