INSCHRIJVEN

Indien je je inschrijft, verklaar je je automatisch akkoord met .

Reglement

De minimumleeftijd om deel te nemen aan de 10 km of meer is 16 jaar (geboren in 2003 of ervoor). Om deel te nemen aan de 7 km is de minimumleeftijd 12 jaar (geboren in 2007 of ervoor). De 2 km (Little Spartacus Run) is er enkel voor 6 tot 11-jarigen (geboortejaren 2008 tot 2013). Omwille van veiligheidsredenen kunnen de deelnemers van de verschillende afstanden NIET samen starten.

Je kan deelnemen als individu of in teamverband. Een team bestaat uit minstens 10 personen. Het teamklassement wordt opgemaakt op basis van de resultaten van de eerste 7 personen.

De deelnemers krijgen een polsbandje met hun startnummer. Enkel met dit polsbandje krijgen ze toegang tot de startboxen.

De tijdsopname gebeurt d.m.v. een elektronische chip. Deze zit verwerkt in de enkelband die je ROND JE ENKEL moet vastmaken aan de BUITENKANT VAN JE SOK. Deze chip moet nadien niet worden gerecupereerd.

Alle deelnemers dienen de veiligheidsinstructies van de organisatie te volgen.

Deelname gebeurt onder eigen verantwoordelijkheid.

Geef op je inschrijvingsformulier een geldig e-mailadres in, want enkel via dat adres ontvang je een week voor het evenement een bericht met de bevestiging van je startnummer. Je hebt je startnummer nodig om je deelnamepakket te kunnen afhalen.

Als je ter plaatse je inschrijving wenst door te geven aan een ander persoon betaal je € 5 administratiekosten.

De organisatie is niet verantwoordelijk voor verlies en/of diefstal van persoonlijke voorwerpen.

Fietsen en gemotoriseerde voertuigen, niet eigen aan de organisatie, zijn verboden op het parcours tijdens de wedstrijd.

Online voorinschrijvingen
(t.e.m. zaterdag 4 mei of tot de deelnemerslimiet is bereikt.)

Tarieven Zonder timing Met timing
04.12.2018 - 07.01.2019 € 47 € 52
08.01.2019 - 04.05.2019 € 52 € 57

OPGELET! De betaling van inschrijvingen kan enkel gebeuren met een onmiddellijke online betaling met je bankkaart of kredietkaart. Zorg dus dat je deze bij de hand hebt.


Schrijf je hier in!

IN WELKE WAVE ZAL IK STARTEN?

Om het jullie zo aangenaam mogelijk te maken, starten jullie in waves met telkens een pauze van 10 minuten. Per wave starten +/- 200 deelnemers, ingedeeld op basis van startnummer. Wij verdelen de waves. Hoe vroeger je inschrijft en betaalt hoe groter de kans dat je eerder start.

Wie vóór 22/04 inschrijft, ontvangt ongeveer 10 dagen op voorhand een e-mail waarin het startnummer en de startwave vermeld staan. Met deze e-mail kan je ter plaatse vanaf 8u30 je deelnamepakket afhalen.

Wie na 22/04 inschrijft, ontvangt een e-ticket, waarmee (geprint of op smartphone) ter plaatse het deelnamepakket kan worden afgehaald. Het startnummer en de startwave worden pas ter plaatse toegekend. Kies je voor een deelname met timing? Dan start je toegekende wave op zondag tussen 12u00 en 12u20. Kies je voor een deelname zonder timing? Dan start je toegekende wave tussen 15u30 en 16u00.

AFHALEN DEELNAMEPAKKET

Inschrijven voor 23 april? Je ontvangt ongeveer 1 week voor het event een e-mail met je startnummer en je startwave. Met deze e-mail kan je op 5 mei vanaf 8u30 je deelnamepakket afhalen.

Inschrijven na 22 april? Je ontvangt je e-ticket waarmee je op 5 mei je deelnamepakket kan afhalen. Ook je startnummer en je startwave worden ter plaatse toegekend.

GROEPSINSCHRIJVING
(t.e.m. maandag 22 april of tot de deelnemerslimiet is bereikt.)

Enkel groepen met 10 of meer deelnemers kunnen inschrijven als groep en kiezen voor gezamenlijke afhaling.

Met minder dan 10 personen en toch samen inschrijven kan!

Het is mogelijk om meerdere personen toe te voegen via het individuele inschrijvingsformulier vooraleer te betalen. Zo worden jullie inschrijvingen samen verwerkt. Je kunt dit doen door op de knop "verder winkelen" te duwen als je de vorige inschrijving hebt ingegeven. Elk groepslid moet zijn of haar deelnamepakket individueel afhalen.

Deelnemers die als groep inschrijven, krijgen automatisch opeenvolgende borstnummers waardoor ze in dezelfde wave kunnen starten. Ook binnen een groep kunnen deelnemers kiezen voor de Spartacus Run met timing of zonder timing. Opgelet: enkel deelnemers met timing of deelnemers zonder timing starten in dezelfde wave.

 • Voor een groepsinschrijving met gezamenlijke afhaling moet je met minstens 10 personen zijn. Ben je met minder dan 10, dan kan je je nog steeds als groep inschrijven maar moet elk groepslid zijn of haar deelnamepakket individueel afhalen.
 • Groepsinschrijvingen kunnen enkel via de officiële online inschrijvingsmodule. Excellijsten worden niet aanvaard.
 • Op het inschrijvingsformulier moet je eerst een groep aanmaken. Je ontvangt vervolgens een e-mail met de groepsnaam en je groepscode. (Met deze code en het door jou gekozen paswoord kan je de groep beheren.) Vervolgens kan je deelnemers toevoegen, verwijderen enz. Enkel jij als groepsverantwoordelijke kan deelnemers valideren. Je kan zoveel deelnemers aan je groep toevoegen als je wil.
 • Inschrijvingen kunnen als één pakket (alles samen) of individueel worden opgehaald. Geef dit duidelijk aan op het inschrijvingsformulier. Als je kiest om alles samen af te halen, kan dit enkel door jou als groepsverantwoordelijke gebeuren. Bij individuele afhaling krijgen alle deelnemers een aparte bevestigingsmail met alle info om hun nummer af te halen.
 • Als je groep klaar is, moet jij als groepsverantwoordelijke de volledige groep betalen. De inschrijvingen zijn pas bevestigd als de groep doorgestuurd en betaald is. Vanaf het ogenblik dat je groep is afgesloten, kunnen er geen wijzigingen meer aan je groep gebeuren. Wijzigingen aan je groep kunnen dan enkel nog ter plaatse aan de inschrijvingsstand gebeuren. Hiervoor wordt een administratiekost van € 5 per wijziging aangerekend.
 • Heb jij je groepsinschrijving nog niet doorgestuurd en betaald op het ogenblik dat het maximum deelnemers is bereikt, dan krijg je een mail met de vraag jouw groep binnen de vijf dagen te betalen om jullie inschrijvingen alsnog te bevestigen. Opgelet! Zodra het maximum bereikt is, zal je niemand meer kunnen toevoegen of wijzigen. Enkel nog betalen. Je krijgt ook enkel pas een herinneringsmail als er minstens één persoon in je groep staat ingeschreven.
 • Deelnemers die via een groep inschrijven, zullen automatisch in dezelfde wave starten. (Deelnemers die tot een groep behoren zullen niet in de eerste wave kunnen starten. Enkel individuele deelnemers kunnen aan de eerste wave worden toegevoegd.)
 • KLIK HIER OM NAAR DE INSCHRIJVINGSMODULE TE GAAN

Daginschrijvingen
(enkel indien er nog startplaatsen beschikbaar zijn.)

Echt een last minute beslisser? Geen probleem! Ook ter plaatse kan je je op 5 mei vanaf 8u30 nog gemakkelijk inschrijven. Breng je elektronische identiteitskaart mee voor een vlotte inschrijving!

Tarieven Zonder timing Met timing
Spartacus Run € 60 € 70

Let op! Kies je bij je daginschrijving voor een deelname met timing? Dan kan je starten tussen 12u00 en 12u20. Kies je voor een deelname zonder timing? Dan start je toegekende wave tussen 15u30 en 16u00.

Wisselen van naam

Iemand anders kan je startnummer overnemen. Dit kan de dag zelf aan de stand "wissels" door een formulier in te dienen en € 5 (administratiekost) te betalen. Deze wissel is nodig om als deelnemer verzekerd te zijn.

Sporten is leuk, gezond en voor de meeste mensen zeer veilig. Sommige personen hebben echter een verhoogd risico op problemen tijdens de fysieke activiteit, waardoor extra medische opvolging mogelijks is aangewezen. Als je voldoet aan één of meerdere van onderstaande condities, dan is het raadzaam om contact op te nemen met je arts of een sportmedische keuring te ondergaan vooraleer je meer of intensiever gaat sporten:

 • Je neemt medicatie ter behandeling van hoge bloeddruk, hart- en vaatziekte, longziekte
 • Je hebt ooit last gehad van hoesten, kortademigheid of andere ademhalingsstoornissen tijdens of na inspanning of je lijdt aan asthma
 • Je hebt de afgelopen 5-10 jaar gerookt of je bent nog niet langer dan 6 maanden gestopt met roken na een periode van 5-10 jaar
 • Je hebt een hoge bloeddruk en/of een verhoogde cholesterolwaarde
 • Je bent flauwgevallen of duizelig geworden tijdens of na een inspanning
 • Je hebt ooit hartkloppingen, ritmestoornissen of pijn in de bortstreek gehad tijdens of na het sporten of men heeft je ooit verteld dat je een hartgeruis hebt
 • Een familielid, jonger dan 55 jaar is plots gestorven wegens gezondheidsproblemen (hart- en vaatziekte, wiegedood)
 • Je hebt problemen met de lever, nieren of schildklier, diabetes