Op dinsdag 17 oktober heeft de wielerwereld haar jaarlijkse afspraak in Putte-Kapellen voor de 84ste editie van de Sluitingsprijs Putte-Kapellen. De Sluitingsprijs wordt de laatste wedstrijd uit de carrière van Jürgen Van den Broeck.

Sinds 1929 is de Sluitingsprijs één groot (wieler)feest in Putte, Stabroek, Kapellen, Berendrecht en Woensdrecht en de echte slothappening van het Belgische en Nederlandse wegwielrennen. Sinds begin dit jaar weten we dat de continuïteit is verzekerd en dat de wedstrijd de komende jaren verder zal worden uitgebouwd.

TRADITIE IN EEN NIEUW JASJE

Anno 2017 wordt deze befaamde seizoensafsluiter, met behoud van traditie en met de schitterende historiek in gedachte, in een nieuw jasje gestoken. Ze staat gecatalogeerd op de UCI Europe kalender, klasse 1.1. Daarenboven zullen de renners niet alleen kunnen strijden voor het eindklassement, maar ook voor het sprintklassement. Met 9 sprints verdeeld over 3 gemeenten zullen de sprinters meer dan ooit hun hartje kunnen ophalen. Benieuwd wie de mooie erelijst met onder andere Eddy Merckx, Herman Van Springel, man-uit-de-streek Adrie Van der Poel (3x), Tom Steels, Gert Steegmans en recent nog Jens Debusschere, mag aanvullen en wie de sprinttrofee mee naar huis mag nemen.

LAATSTE KOERS VAN VDB

De Sluitingsprijs wordt de laatste wedstrijd uit de carrière van Jürgen Van den Broeck. De 34-jarige Kempenaar is de beste Belgische ronderenner van het voorbije decennium ? hij werd derde in de Tour van 2010, zesde in de Giro van 2008 en achtste in de Vuelta van 2011 ? en hangt op 17 oktober na de Sluitingsprijs zijn fiets definitief aan de haak.

FEEST VOOR IEDEREEN

De Sluitingsprijs Putte-Kapellen betekent feest voor iedereen. Naast het feestgedruis van de kermis zal er ook een publiekstent op het veld achter het Douaneplein geplaatst worden. Vanaf 13u is iedereen welkom. Na de koers sluiten we hier het wielersseizoen in schoonheid af met live muziek en dj's. Feest voor iedereen tot 24u.

Wil je graag de koers vanop de eerste rij meemaken kan je terecht in het VIP Café aan de finish. Hier kan je genieten van een hapje en een drankje à volonté terwijl je niets hoeft te missen van de wedstrijd.  

De Sluitingsprijs Putte-Kapellen leeft van de liefde voor de koers en de medewerking van de inwoners, lokale besturen en partners. Wij zijn klaar om op 17 oktober, samen met hen deze unieke wedstrijd weer op de wielerkaart te zetten.