X

Serge Baguet Classic 09/06/2018

Foto's Fotoservice

Recordeditie voor Serge Baguet Classic

De Serge Baguet Classic, de tiende manche van de Proximus Cycling Challenge, werd een schot in de roos. Een record aantal deelnemers daagde op voor een pittige tocht over het trainingsparcours van de betreurde ex-wielrenner.

Lees meer

Fotoservice

Sportograf.com is de officiële fotoservice van de Serge Baguet Classic! Door hun jarenlange ervaring als fotograaf, maar ook als sporter, zorgen zij steeds voor de perfecte actiefoto’s om jouw topprestatie in beeld te brengen.

Zoek je foto's op

Parcours

Het voorjaar ligt al enkele weken achter ons wanneer we de start nemen in Lierde voor de Serge Baguet Classic. We laten de klassieke hellingen en kasseien dan ook voor even links liggen en kiezen bij de start resoluut voor een aantal minder bekende pareltjes op of net over de taalgrens in het Pays des Collines. Voor de 32 km houden we het rustig, we stippelden een familietocht uit in de prachtige streek rond Lierde waar iedereen vlot aan kan deelnemen. Kies je voor de 72 km, dan krijg je 614 hoogtemeters en 5 hellingen voor de wielen geschoven. De 117 km trekt iets verder in het Pays des Collines en doet maar liefst 8 hellingen aan en komt zo aan 1152 hoogtemeters. Ben je helemaal in conditie na het voorjaar en hou je de vorm liefst nog enkele weken aan om de bergen in te trekken deze zomer, dan kan je kiezen voor de 152 km. Met 1450 hoogtemeters en maar liefst 11 hellingen sta je in ieder geval voor een uitdaging!

De GPX files van het parcours zullen 2 dagen voor het event online staan.

Ook al nieuwsgierig naar het parcours? Verken hieronder alvast de belangrijkste hellingen.

Er is keuze uit vier afstanden:

 • 32 km - 246 hoogtemeters
 • 72 km - 614 hoogtemeters
 • 117 km - 1152 hoogtemeters
 • 152 km - 1450 hoogtemeters

Parcoursoverzicht

Parcoursoverzicht

Parcours Fayte

1. Fayte

Bij de start beginnen we na 5 km al meteen te klimmen. De eerste helling op jouw pad is 1,4 km lang en heeft een gemiddeld stijgingspercentage van 4%. Met maximum stijgingspercentages tot 8% is de Fayte dus de perfecte opwarming voor jouw tocht van het weekend!

Meer info

Parcours Hameau des Papins

2. Hameau des Papins

Na de Fayte trekken we voor de 117 en 152 km naar de Hameau des Papins. Wie de klim nog niet kende, zal de naam ongetwijfeld wel onthouden. 1,1 km klimmen met een gemiddelde van 7,5%. De steilste stukken lopen op tot maar liefst 16%.

Meer info

Parcours Karnemelkbeekstraat

3. Karnemelkbeekstraat

De Karnemelkbeekstraat is een lange asfalthelling die pal op de taalgrens ligt. De klim begint tussen de open velden aan ong. 6% maar loopt op het einde op tot 18%. Gelukkig word je er omringd door het bos dat even voor afkoeling zal zorgen na deze klepper van formaat.

Meer info

Parcours Foreest

4. Foreest

Na enkele hellingen in Wallonië trekken we stilletjes aan terug naar de Vlaamse Ardennen. 700 m lang kronkelt de Foreest naar boven, met stijgingspercentages tot 13% valt deze klassieke helling zeker niet te onderschatten.

Meer info

Parcours Valkenberg

5. Valkenberg

De Valkenberg hoeft geen introductie meer, gekend uit menig wielerklassieker weet de geoefende wielerliefhebber wat hem hier te wachten staat, namelijk 550 m de tanden stukbijten op hellingspercentages tot 13%!

Meer info

Gezondheid

De organisator raadt iedereen aan om geen zware inspanningen te leveren waarop men fysiek niet goed voorbereid is. Maak verstandige keuzes aangaande de afstand die je wil afleggen en/of het tempo dat je je lichaam wil opleggen. Wie prestatiegericht en aan hoge intensiteit wil sporten, laat zich best jaarlijks controleren door een (sport-)arts.

Het voorleggen van medische attesten is niet verplicht. Het is aan de sporter zelf om te beslissen hoe hij omgaat met de informatie die hij meekrijgt tijdens een medische controle. De organisator draagt dienaangaande geen verantwoordelijkheid.

Voor meer informatie klik .

Sporten is leuk, gezond en voor de meeste mensen zeer veilig. Sommige personen hebben echter een verhoogd risico op problemen tijdens de fysieke activiteit, waardoor extra medische opvolging mogelijks is aangewezen. Als je voldoet aan één of meerdere van onderstaande condities, dan is het raadzaam om contact op te nemen met je arts of een sportmedische keuring te ondergaan vooraleer je meer of intensiever gaat sporten:

 • Je neemt medicatie ter behandeling van hoge bloeddruk, hart- en vaatziekte, longziekte
 • Je hebt ooit last gehad van hoesten, kortademigheid of andere ademhalingsstoornissen tijdens of na inspanning of je lijdt aan asthma
 • Je hebt de afgelopen 5-10 jaar gerookt of je bent nog niet langer dan 6 maanden gestopt met roken na een periode van 5-10 jaar
 • Je hebt een hoge bloeddruk en/of een verhoogde cholesterolwaarde
 • Je bent flauwgevallen of duizelig geworden tijdens of na een inspanning
 • Je hebt ooit hartkloppingen, ritmestoornissen of pijn in de bortstreek gehad tijdens of na het sporten of men heeft je ooit verteld dat je een hartgeruis hebt
 • Een familielid, jonger dan 55 jaar is plots gestorven wegens gezondheidsproblemen (hart- en vaatziekte, wiegedood)
 • Je hebt problemen met de lever, nieren of schildklier, diabetes

Cycling Vlaanderen

Kloppend hart van het wielrennen

Fietsen over een typisch Vlaams parcours: bochtig, hoog en laag, onder en boven. Dat is waar Cycling Vlaanderen voor staat! Ontdek samen met ons de oneindige rijkheid van het fietsen en deel jouw passie met duizenden andere wielerfanaten! Sluit je aan en laat je verrassen door de vele voordelen die je ontvangt als lid!

Klik hier en word nu lid!

CONTACT

Wij zijn als organisator uiteraard zeer geïnteresseerd in je ervaring van ons evenement. Wij horen graag je opmerkingen, reacties of ideeën. Vul het onderstaande formulier in. Wij kijken alvast uit naar je reactie.

ORGANISATIE & PERS

Peloton
Ottergemsesteenweg Zuid 808
9000 Gent
België
Peloton