Sanne Cant heeft in Antwerpen haar derde wedstrijd in de DVV Verzekeringen Trofee gewonnen. De Belgische kampioene won na een beklijvende slotronde in de sprint van Sophie De Boer. Een imponerende Marianne Vos greep net naast de derde podiumstek, die was voor de Amerikaanse Katerina Nash.

Voor de start op Linkeroever ging de meeste aandacht naar zevenvoudig wereldkampioene Marianne Vos, die voor het eerst in 687 dagen terug aan de start stond van een veldrit. De Nederlandse moest op de vijfde rij starten, maar lag bij het ingaan van het veld al in vijfde positie. 


Een andere Nederlandse nam helemaal vooraan de wedstrijd in handen. Sophie De Boer schoot het snelst uit de startblokken en had bij de eerste passage aan de finish al een kloofje van een tiental seconden op een trio: Cant, Nash en Vos. 

Een solo naar de dagoverwinning leek in de maak, maar in de slotronde zorgde Sanne Cant toch nog voor vuurwerk. De Belgisch kampioene had inmiddels de Amerikaanse Nash van zich afgeschud. Vos moest halfweg cross de inspanningen van haar indrukwekkende start betalen. 

Cant keek bij het ingaan van de laatste ronde nog tegen een kloofje van negen seconden aan, maar al puffend en zwoegend knokte ze zich opnieuw in het spoor van De Boer. Met haar tactisch vernuft trok ze het laken toch nog naar zich toe. Net voor het ingaan van de laatste rechte sneed ze met een listig manoeuvre De Boer definitief de benen af en snelde ze haar derde opeenvolgende zege in de DVV Trofee opleverde. 

In het algemeen klassement doet Cant een uitstekende zaak. Ze halveert bijna haar achterstand op Thalita De Jong tot 1'08". Een dolgelukkige Katerina Nash mocht samen met Cant en De Boer mee het podium op. Vos reed na een indrukwekkende wedstrijd als vierde over de streep.