Wedstrijd voor G-crossers

G-sportfonds en Golazo Sports organiseren tijdens Soudal Scheldecross in Antwerpen een cyclocrosswedstrijd voor sporters met een handicap.

Het G-sportfonds van de provincie Antwerpen wil personen met een handicap graag aanzetten tot sporten en bewegen. Ook dit jaar organiseert het G-sportfonds een cyclocrosscriterium voor wielrenners met een handicap: de 'IOK G-trofee'. Acht organisatoren van cyclocrosswedstrijden in de provincie Antwerpen geven G-sporters de kans om op het parcours van de profs een sportieve uitdaging aan te gaan en hun grenzen te verleggen.

De eerste manche van de 'IOK G-trofee' vond plaats op zaterdag 22 oktober tijdens de 'Distrilog Niels Albert CX' in het Provinciaal Recreatiedomein De Schorre in Boom, gevolgd door de tweede manche op vrijdag 11 november tijdens de Jaarmarktcross in Niel. Na de derde manche tijdens de Zilvermeercross van 4 december in Mol en de vierde manche tijdens de Noordvlees Van Gool CX in Essen op 10 december geven het G-sportfonds, Golazo Sports en vzw Fietspromo de kans aan de G-crossers om zich volop uit te leven. Om 12.40 uur starten ze aan hun wedstrijd. Kom zeker een kijkje nemen en laat je charmeren door de wilskracht, de overtuiging en de goesting van de G-renners.

Volgende wedstrijden staan nog op het programma van de 'IOK G-trofee':

  • Krawatencross op 4 februari 2017 in Lille , een organisatie van de Moedige Supporters/Krawatencrossers
  • Superprestige Hoogstraten op 5 februari 2017 in Hoogstraten, een organisatie van de Hoogstraatse Wielerspurters
  • Sluitingsprijs op 19 februari 2017 in Oostmalle, een organisatie van Wieler Supportersclub Oostmalle (WSCO)

Meer informatie over het G-sportfonds en de initiatieven om personen met een handicap aan het sporten en bewegen te krijgen lees je op www.gsportfonds.be.

Facebook

bpost bank trofee