Vijf op vijf in de bpost bank trofee. Ook in de Soudal Scheldecross kwam er geen eind aan de ongeslagen reeks van Wout van Aert. "Dit is een mooie en belangrijke cross", klonk het na afloop.

Van Aert kwam solo over de meet aan Linkeroever, maar van een leien dakje liep het niet. "Dit is een moeilijk parcours", aldus de kopman van Vastgoedservice-Golden Palace. "Je weet niet goed wat je hier mag verwachten en dat bleek ook in het begin. Het bleef lang gesloten, maar toen Mathieu (Van der Poel, red.) alleen voorop kwam, brak de wedstrijd open. Ik ben dan meteen naar hem toe gereden."

Op het moment dat Van der Poel een foutje maakte in het zand, plaatste Van Aert zijn versnelling. "Maar dat had ik niet in de gaten. Ik trok gewoon door op een strook die mij erg goed ligt. Uiteindelijk was het verschil vandaag niet zo groot. Ik moet realistisch blijven. Ik win, maar er echt bovenuit steken deed ik niet. Ik ben gewoon heel blij dat ik win. Of ik voor acht op acht ga in de bpost bank trofee? Daar ben ik niet echt mee bezig. Ik start altijd om te winnen. Aan morgen (Wereldbeker in Namen, red.) heb ik niet gedacht want dit is gewoon een mooie en belangrijke cross."