Wout van Aert heeft de Soudal Scheldecross, de vijfde manche van de bpost bank trofee, op zijn naam geschreven. Van Aert haalde het solo voor wereldkampioen Mathieu van der Poel en Europees kampioen Lars van der Haar.

Wout van Aert vocht tot op twee ronden voor het einde een duel uit met wereldkampioen Mathieu van der Poel, maar toen moest de Nederlander toch lossen. Uiteindelijk haalde Van Aert het solo met 23 seconden voorsprong op Van der Poel. Europees kampioen Lars van der Haar werd derde op een halve minuut, in de strijd om de laatste podiumplaats klopte hij Kevin Pauwels.

Sven Nys bleef net uit de greep van het achtervolgende peloton en maakte zo de top vijf vol. De renner van Crelan - AA Drink was bijzonder slecht weg en moest tot halfweg koers zich concentreren op het inhalen van andere renners. Lars Boom en Tom Meeusen waren er zaterdag niet bij, beide veldrijders zijn ziek.

Voor Van Aert was het al de vijfde zege op rij dit seizoen in de bpost bank trofee. In de stand verstevigt hij dan ook zijn leidersplaats. De zesde manche van het seizoen wordt op 29 december in Loenhout (Azencross) gereden.