Sanne Cant beleefde een heuglijke dag in Antwerpen. De Europese kampioene schreef de Soudal Scheldecross op haar naam en is ook de nieuwe leider in het bpost bank trofee-klassement. Helen Wyman en Sophie de Boer mochten mee op het podium aan Linkeroever.

Nikki Harris en Pavla Havlikova gingen het best van start, maar de Britse en de Tsjechische konden hun inspanning niet lang aanhouden. Cant en Wyman namen over en ook De Boer klampte aan. Het drietal streed tot de laatste ronde om de zege, maar het was Sanne die haar kwaliteiten in het zand het best benutte.

"Het was heel lastig en ik voelde dat ik nog wat ritme mis. Enkele ronden voor het einde had ik een voorsprong, maar Wyman kon terugkeren. In de slotronde heb ik in het zand dan toch mijn slag thuisgehaald", vertelt Cant, die nog altijd herstellende is van een scheurtje in de tussenribspier. "Daar had ik meer last van dan vooraf gehoopt. Hopelijk gaat het morgen in Namen weer wat beter."

Cant neemt ook de leiderspositie over van Jolien Verschueren, die vrede moest nemen met een zevende plaats. "Daar ben ik blij mee want dit is een heel mooi klassement. Er staan nog enkele manches op het programma, maar het is leuk dat ik nu aan de leiding sta."

Wyman en De Boer konden leven met hun podiumplaatsen. "Ik heb geprobeerd haar te volgen op het einde, maar in het zand is Sanne gewoon sterker", gaf Wyman ridderlijk toe. De Boer was vooral blij dat ze weer op het podium stond. "Ik heb er een tijdje op moeten wachten, maar ik doe weer mee."