Kamiano

Elk jaar organiseert KAMIANO voor daklozen en mensen in nood een kerstfeest. Dankzij de inzet van tal van vrijwilligers en de vrijgevigheid van sympathisanten, verwelkomen zij op kerstavond hun gasten in de prachtige Sint-Carolus Borromeuskerk in Antwerpen, het weergaloze decor voor een authentieke kerst waaraan arm en rijk samen deelnemen.

OOK JIJ KAN DIT PROJECT STEUNEN en mensen die het wat moeilijker hebben een fijne Kerst bieden!

Schrijf je in voor de GVA Santa Run en doneer 5€ extra voor dit fantastische goede doel.

Bekijk zelf in deze VTM reportage hoe het was in 2013. Klik hier!

OVER KAMIANO

KAMIANO is reeds 20 jaar actief in Antwerpen en biedt zorg en ondersteuning voor daklozen en mensen in nood.

KAMIANO is een initiatief van Sant'Egidio dat het hele jaar door en op verschillende manieren ondersteuning biedt aan mensen die het moeilijk hebben. De deuren van KAMIANO, aan de Lombardenstraat in de Antwerpse binnenstad, staan nu zes dagen van de week open voor daklozen en mensen in nood. Op maandag-, dinsdag-, donderdag- en vrijdagvoormiddag kunnen zwervers en mensen met een acute nood terecht in "KAMIANO-onthaal" voor een ontbijt en lunch, een douche, medische vragen, voor een babbel met vrijwilligers en vooral voor een opvolgingsgesprek met deskundige begeleiders.

Naast het "KAMIANO-onthaal" blijft als van oudsher het "KAMIANO-restaurant" open op woensdag en zaterdag, voor een gratis warme avondmaaltijd voor daklozen, zwervers en al wie daar nood aan heeft: gemiddeld zo'n 350 gasten per keer.

Zelfs op zondag en op andere weekdagen is KAMIANO actief: dan trekken groepjes vrijwilligers erop uit met de "KAMIANO-mobiel". Gewapend met soep, broodjes, dekens, en vooral met een grote dosis menselijke warmte trekken ze de straat op om de ergste nood te lenigen. Zeker in de koude winterdagen maakt dat een belangrijk verschil uit voor wie op straat leeft.

Voor Sant'Egidio is deze daadwerkelijke solidariteit tussen wie het moeilijk heeft en wie het beter heeft, de manier om het samenleven in de 21ste-eeuwse grootstad menselijk te houden.

Van een kleinschalig vrijwilligersinitiatief is Kamiano op 20 jaar tijd uitgegroeid tot een leidend en uniek project, dat tal van mensen in moeilijkheden in Antwerpen en omgeving ondersteunt en vaak weer op het goede spoor kan brengen. Het berust nu op een mix van enkele professionele krachten, aangevuld met vele, trouwe en deskundige vrijwilligers. Dit alles is niet mogelijk zonder de steun van velen, die de werkingskosten dekt en voor de broodnodige onafhankelijkheid en continuïteit zorgt.

Voor meer info over Sant'Egidio en KAMIANO: klik hier.