Op zondag 9 september staat de tweede editie van de Fintro XL 10 Miles op de kalender. Deze prachtige looptocht langs de meest bekende en mooiste plekjes van Elsene maakt voortaan deel uit van de Fintro Running Tour, een verzameling van de mooiste stadslopen die ons land rijk is. Inschrijven is nu mogelijk!

De Fintro XL 10 Miles, oftewel 16 kilometer, is er voor iedereen. Zowel startende joggers als geoefende lopers worden er uitgenodigd om één of twee ronden van vijf mijl af te leggen langs de belangrijkste en mooiste plekjes van Elsene.

Verwacht je aan passages dwars door Quartier Malibran en de Matongéwijk, langs de Tuin van de Abdij ter Kameren en vele andere unieke locaties! Ook de start- en finishzone spreekt tot de verbeelding: de Esplanade voor de ingang van het Europees Parlement. Ook de allerkleinsten komen aan bod. Sportieve kids kunnen zich inschrijven voor de Chiquita Kids Run XL 1 Mile.

De Fintro XL 10 Miles profileert zich als eerste leuk loopdoel onmiddellijk na de grote vakantie. Bovendien is het een ideale voorbereiding op de Brussels Marathon & Half Marathon op 28 oktober.

Schepen van sport Bea Diallo kijkt alvast uit naar 9 september: "Ik nodig iedereen uit om samen met mij af te zakken naar hartje Elsene voor de tweede editie van de Fintro XL 10 Miles om samen de meest iconische plaatsen, het rijke erfgoed en het multiculturele karakter van de gemeente Elsene te komen ontdekken."

PROGRAMMA FINTRO XL 10 Miles

Zondag 9 september:
- 8u: afhaling startnummers en opening daginschrijvingen
- 10u00: Fintro XL 10 Miles + Fintro XL 5 Miles
- 10u10: Chiquita Kids Run XL 1 Mile (Enkel voor kinderen van 4 tot 12 jaar)

Start & aankomst alle wedstrijden: Esplanade Solidarnosc 1980 (Rue Wiertz, 60 1050 Elsene)