Maandag staat één van de oudste én gezelligste massalopen van het land op het programma. The Fintro Classic in Tessenderlo is al aan zijn 33ste editie toe. De lopers zullen worden aangemoedigd door diverse muziekgroepjes en duizenden enthousiaste kermisgangers. Nieuw dit jaar is dat de deelnemers tijdens het lopen mogen proberen om de flosj te pakken?

The Fintro Classic is de zevende manche van de Fintro Running Tour, die 13 grote Belgische stadslopen groepeert. Topfavoriet op de 10 km in Tessenderlo is Kjell De Hondt. De Bierbeekenaar schreef vorig jaar onder meer Dwars door Mechelen op zijn naam. Thomas Helsen is ook een grote podiumkandidaat. Hij kroonde zich in mei nog tot winnaar van de Abdijentocht tussen Averbode en Tongerlo. Bij de vrouwen start Els Talloen als topfavoriete.

In totaal worden er maandagavond meer dan 3000 lopers aan de start verwacht. Naast de 10 km pakt The Fintro Classic traditiegetrouw ook uit met een jogging over 4 km en speciaal voor kinderen tussen 4 en 12 jaar is er de Chiquita Kids Run over 1 km. Leuk extraatje is dat alle kids na afloop getrakteerd zullen worden op een heerlijk Chilly roomijsje. Dit zal zeker in de smaak vallen op een zwoele zomerse avond!

Te oud voor de Chiquita Kids Run, maar u wil toch het kind in u nog eens laten bovenkomen? Speciaal voor deze lopers die over de eeuwige jeugd beschikken, heeft The Fintro Classic iets nieuws in petto. Het parcours in Tessenderlo loopt elk jaar langs de kermiskramen en wie kermis zegt, denkt meteen aan de ?flosj?. Onder het motto ?Pak de Flosj? kunnen voor het eerst ook de lopers op het parcours hun kans wagen. Wie de flosj te pakken krijgt, wint één van de 20 waardebonnen van 25 euro geschonken door winkeldorp Tessenderlo. Let op! Je moet de flosj meenemen tot aan de finish en daar inruilen voor een waardebon.

Het moge duidelijk zijn: The Fintro Classic is meer dan een gewone stratenloop, het is een echt loopfeest! Wie nog wil deelnemen, kan zich nog tot en met zondagavond 8 juli online inschrijven. Tot en met zaterdag 7 juli kunnen lopers zich ook inschrijven bij Ren Tessenderlo (Geelsebaan 155, 3980 Tessenderlo). Maandag ter plaatse inschrijven kan ook nog en dit vanaf 17u in de sporthal van het Gemeentelijk Sportpark in Tessenderlo.