Vzw Think-Pink

THINK-PINK vraagt meer aandacht voor borstkanker en financiert wetenschappelijk onderzoek dat de meest voorkomende kanker bij vrouwen bestrijdt
think-pink.be
info@think-pink.be
Researchdreef 12
1070 Brussel

Think-Pink heeft vier duidelijke doelstellingen: informeren, sensibiliseren, wetenschappelijk onderzoek financieren en zorg- en nazorgprojecten ondersteunen. Die doelstellingen maakt Think-Pink waar via drie fondsen. Zo helpt het Geef om Haar Fonds vrouwen bij de aankoop van een pruik. Met een klein gebaar of extra steun wil het Share your Care Fonds van Think-Pink het leven met of na borstkanker makkelijker maken, in en buiten borstklinieken. En het SMART Fonds van Think-Pink financiert wetenschappelijk onderzoek naar nieuwe methodes voor opsporing, behandeling en nazorg van borstkanker in België.

Neem deel aan 'Kortrijk loopt voor Think-Pink' en steun de strijd tegen borstkanker

Sinds enkele jaren staat 'Kortrijk Loopt' volledig in het teken van Think-Pink. De opbrengst gaat integraal naar het SMART Fonds, waarmee Think-Pink wetenschappelijk onderzoek in België financiert.

Wil je Think-Pink steunen? Dit kan op verschillende manieren. We zetten ze even op een rijtje:

  • Ik registreer me als deelnemer via www.think-pink.be en engageer me om minstens € 100 in te zamelen. In ruil zorgt Think-Pink voor jouw inschrijving en borstnummer, Run for Think-Pink loopshirt, tapas achteraf én een deugddoende kuitmassage na de wedstrijd.
  • Ik neem na de wedstrijd deel aan het “Think-Pink tapasmoment” op het terrein van 'Kortrijk Loopt'. Voor slechts € 7,5 per persoon geniet ik samen met vrienden van een gezellig tapasmoment. Dankzij de bijdrages van deze partners en de logistieke steun van de stad Kortrijk gaat dit bedrag integraal naar Think-Pink.
    (Ook je supporters kunnen een bestelling plaatsen voor het tapasbuffet. Klik hier om een bestelling te plaatsen.)
  • Ik ondersteun de actie extra door bij mijn inschrijving € 5 extra te betalen. Zo ontvang ik meteen de Think-Pink buff gratis aan de Think-Pink infostand op Kortrijk Loopt.

Belgian Paralympic Committee - Toegang tot sport voor iedereen

De Belgische Paralympische beweging geeft elke dag duizenden personen met een verstandelijke, fysieke en visuele handicap de kans zich via sport te ontplooien. Tegelijk bouwt het aan het Paralympic Team Belgium dat ons land zal vertegenwoordigen op de volgende Paralympische Spelen.

Om steeds meer personen met een handicap de kans te geven om aan sport te doen en zich via het sporten in de maatschappij te integreren, werkt de Paralympische beweging steeds nauwer met de valide sportfederaties. Zo openen steeds meer bestaande clubs hun deuren voor personen met een handicap, doordat ze de noodzakelijke aanpassingen kunnen doen in termen van toegankelijkheid, of de noodzakelijke kennis en hulp krijgen om een nieuw aanbod voor sporters met een handicap te ontplooien.

Omdat de volgende Paralympische medaillewinnaar vandaag misschien nog niet de kans heeft om aan sport te doen, geeft het Belgian Paralympic Committee dit integratieproject van haar sportfederaties alle aandacht en steun. Het hoopt van harte dat de lopers aan het sporten zullen gaan om personen met een handicap de toegang tot sport te vergemakkelijken.