Dit jaar steunt Fintro tijdens Fintro Dwars door Mechelen ook mensen met een handicap. Met haar bijdrage aan een aantal projecten van het Paralympic Team Belgium en haar Nederlandstalige en Franstalige liga's wil Fintro...

- via het project "Een sport voor elk kind" steun geven aan de jeugdsportprojecten om de drempel tot sporten voor jongeren met een handicap en hun toegang tot een sportclub te verlagen.

- Met "Sporten voor iedereen" draagt Fintro bij tot diverse lokale projecten om sporten voor iedereen mogelijk te maken. Want sport heeft een enorme kracht: in een revalidatieproces, een snellere herintegratie in het normale leven en zelfs als krachtbron voor personen met een psychische kwetsbaarheid.

- en met "Tokio 2020 here we come" helpt ze paralympische toppers om hun droom te verwezenlijken m.n. deel uitmaken van het Paralympic Team Belgium voor de Paralympische Spelen van Tokio in 2020!

Er zullen samen met het borstnummer stickers "JA van Fintro ' worden uitgedeeld met het verzoek deze sticker te kleven op het borstnummer tijdens de loopkoers. Bij de aankomst worden de deelnemers uitgenodigd hun sticker op de Fintro-wall te plakken voor het project van hun keuze. Voor elke sticker die kleeft zal Fintro een schenking doen van 0,25 ? aan het project in kwestie.

Want hoewel Fintro werkt met cijfers, zijn het vooral de mensen achter deze cijfers die tellen.