Imana Truyers was na afloop van HBVL Dwars door Hasselt een meer dan tevreden vrouw. Ze won de Run Hasselt 10 km én vestigde bovendien de aandacht op haar persoonlijk goed doel 'Thousand Hills of Hope'.

Thousand Hills of Hope steunt projecten ten behoeve van de straat- en weeskinderen en de arme bevolking van Rwanda. Dit bijzonder mooie project zag het levenslicht in samenwerking met de AG Memorial Van Damme en Golazo. Deelnemers aan Dwars door Hasselt kregen de kans om bij hun inschrijving Thousand Hills of Hope te steunen. 

Het eerstvolgende project dat op stapel staat is de volledige renovatie en uitbreiding van de pediatrie van Kansi. Imana, zelf actief als kinderverpleegster in Pellenberg, stond ons na afloop van haar overwinning in Hasselt even te woord. "Ik vind het echt een eer dat een organisatie als Golazo zijn schouders zet onder Thousand Hills of Hope. Ons volgende project is inderdaad gericht op de kinderzorg in Kansi. Er is heel wat werk aan de winkel. Verder willen we ook een project op poten zetten om kinderen samen te brengen met leeftijdgenootjes met een beperking", aldus Imana.

Uiteraard was Imana in de wolken met haar overwinning. "Het was leuk om eindelijk nog eens aan de start te verschijnen hier in Hasselt, dat was al van mijn kindertijd geleden. Nu is het uitkijken naar de start van de CrossCup."