Nu zondag 13 mei staat de 38ste editie van de Fintro Dwars door Brugge op het programma. Er worden meer dan 6.000 deelnemers aan de start verwacht. Wie wil, kan zich zondag nog altijd inschrijven. Naast een uniek parcours door de historische binnenstad, is ook de Brugse Zot aan de aankomst (18+) intussen een echte traditie geworden.

UNIEK PARCOURS

Vanaf de Balkonrotonde loopt het parcours van de 15 km snel naar 't Zand. Vanaf daar doet deze mooie tocht haar naam alle eer aan en loopt letterlijk 'Dwars door Brugge' met passages langs het Belfort en uiteraard de prachtige Brugse Reien. De finish ligt dit jaar opnieuw op de gezellige speelplaats van Scholencampus Ter Groene Poorte.

Voorlopig staat de teller op iets minder dan 5.000 voorinschrijvingen. Daarbij blijft de 15 km veruit de populairste afstand, maar ook de 5 km en de Chiquita Kids Run 1 km doen het goed.

KOEN NAERT OF TOCH ALEXANDER DIAZ RODRIGUEZ?

Alexander Diaz Rodriguez zal dit jaar opnieuw aan de start staan in Brugge om zijn titel te verdedigen. Dat hij in topvorm is bewees hij op 1 mei met (opnieuw) winst in de Fintro Knokke 10K, een wedstrijd die net als Fintro Dwars door Brugge deel uitmaakt van de Fintro Running Tour. Maar dan moet hij wel beter doen dan Stijn Fincioen én Koen Naert. Die laatste behoort intussen tot de Europese top en is nu beter in vorm dan tijdens zijn eerste passage in Brugge.

Bij de vrouwen is Annelies Deketelaere (2de in Knokke) de favoriete.

RUNNING VILLAGE IN TER GROENE POORTE

Scholencampus Ter Groene Poorte (Spoorwegstraat) is traditiegetrouw dé centrale locatie van Fintro Dwars door Brugge. De lopers kunnen hier hun borstnummer afhalen, hun spullen droppen in de sporttassenbewaarplaats en de jongste deelnemers kunnen zich de hele dag amuseren in het indrukwekkende Kids Village. Daarnaast is er ook massage voorzien én is er ? via partner Tempo-Team voor het eerst een team van tempomakers op de 15 km. Zij zullen aan een vast tempo de deelnemers naar hun doel loodsen.

"Daarmee is Fintro Dwars door Brugge een evenement waarop service voor de deelnemer voorop staat", bevestigt Greg Broekmans van Golazo sports.

BRUGSE ZOT, EEN TRADITIE BIJ DWARS DOOR BRUGGE!

Presenting partner Brouwerij De Halve Maan zorgt voor een leuk extraatje voor alle volwassen deelnemers (+18) van de 5km en de 15 km. Zij kunnen na hun wedstrijd een gratis Brugse Zot afhalen in Campus Ter Groene Poorte en klinken op hun prestatie.