[an error occurred while processing this directive]
33ste Dwars door Brugge op recordkoers
Belga
De organisatie verwacht voor het eerst in haar geschiedenis meer dan 7.500 deelnemers aan de start van Dwars door Brugge. Er zijn meer dan 5.000 lopers vooraf ingeschreven.
De 15 km blijft met ongeveer 3.500 voorinschrijvingen veruit de populairste afstand. Maar ook de Start to Run 5 km en de Chiquita Kids Run 1 km doen het goed. Met 3 bevoorradingen onderweg en heel wat faciliteiten bij start en finish, trekt dit loopevent opnieuw voluit de kaart van het deelnemerscomfort.

Dwars door Brugge biedt naar goede gewoonte een schitterend parcours doorheen het historische centrum van de stad. De voorspelde lentezon zal bovendien voor een massa toeschouwers zorgen langs de kant.

Spannende strijd aan de top

Heel wat toplopers schreven zich in voor deze 33ste editie. Het belooft dan ook erg spannend te worden. Er is niet alleen de winnaar van vorig jaar Alexander Diaz Rodriguez, maar ook de nummer 2 Stijn Fincioen en de snelle Lander Van Droogenbroeck. Bij de vrouwen verwachten we een open strijd tussen Gwendolyn De Deyne, Ria Thienpont en Rosemary Kitushi.

Running Village in Ter Groene Poorte

Scholencampus Ter Groene Poorte (Spoorwegstraat) is traditiegetrouw dé centrale locatie voor Dwars door Brugge. Hier zijn onder andere de sporttassenbewaarplaats, DVV stretchpoint, massagestand, kleedkamers, maar ook heel wat leuke animatie te vinden. Voor de jongste deelnemers zal er een indrukwekkend Kids Village te vinden zijn en de dag wordt er muzikaal afgesloten met een optreden van een coverband.

Brugse Zot

Presenting partner Brugse Zot heeft voor alle volwassen deelnemers een leuk extraatje. Na de finish kunnen ze allemaal, met de bon die ze kregen bij de inschrijving, een gratis Brugse Zot drinken bij de cateringstanden. Voor de deelnemers aan de 15 km is er nog een extra verrassing: een bevoorrading met het bier op het parcours, en dat op een kleine kilometer voor de finish.