Voorbereiding

Je gratis persoonlijke trainingsschema dankzij Argenta!

Wil je toewerken naar een bepaalde afstand of je voorbereiden op een specifieke loopwedstrijd? MyEnergyLab is het ultieme online trainingsplatform voor lopers van alle niveaus!

Als je je inschrijft voor één van de loopwedstrijden van de Argenta Running Tour krijg je, indien je dat wenst, dankzij Argenta een vouchercode waarmee je een gratis trainingsschema kan bestellen. Deze trainingsschema's houden rekening met jouw persoonlijke niveau, beschikbare tijd en doelstellingen.

Veilig sporten

De organisator raadt iedereen aan om geen zware inspanningen te leveren waarop men fysiek niet goed voorbereid is. Maak verstandige keuzes aangaande de afstand die je wil afleggen en/of het tempo dat je je lichaam wil opleggen. Wie prestatiegericht en aan hoge intensiteit wil sporten, laat zich best jaarlijks controleren door een (sport-)arts.

Het voorleggen van medische attesten is niet verplicht. Het is aan de sporter zelf om te beslissen hoe hij omgaat met de informatie die hij meekrijgt tijdens een medische controle. De organisator draagt dienaangaande geen verantwoordelijkheid.

Meer informatie over gezondheid & sporten vind je hier.

Garmin: Een coach aan uw pols

GPS technologie wordt werkelijk overal ingezet. Ja, zelfs aan de pols van de jogger, om te lopen in alle vrijheid !

1. Prestaties opvolgen
Een performante GPS voor lopers, zoals de Forerunner 920XT (foto) of 620 van Garmin, registreert meer gegevens aangaande uw loopsessie dan welk ander sporthorloge : snelheid, afstand, hartslag, VO2 max, hoogteprofiel, gemiddeldes, route,... En dit kan op de piste maar ook in de bossen. Terug thuis, detecteert uw computer draadloos nieuwe gegevens en u kunt uw koers herbeleven, delen met kennissen, bekijken op kaart en in grafiekvorm.

2. Een onbekende route volgen
Klaar voor wat verandering ? Op vakantie in het buitenland ? U downloadt gratis routes naar uw Forerunner die u kiest uit de miljoenen beschikbare trajecten op Garmin Connect, wellicht de grootste online lopersgemeenschap ter wereld !

3. Een trainingsschema volgen
Een bepaald doel voor ogen ? Ontwikkel uw programma, sessie per sessie, via de Garmin Connect website, daarmee brengt u alles over naar uw GPS. Ziezo, u hebt een echte coach aan de pols !

Meer info en een dealerlijst vindt u op www.garmin.be