U bezoekt momenteel editie 2011 van runningtour.be.

>> Klik hier om naar de huidige editie over te schakelen

>> Sluit dit venster om op deze site te blijven.
Rayner en Van Eester aan het feest
Andy Rayner heeft de 10 km gewonnen van de Carrefour Running Tour Gaston Roelants in Brussel. Op de 5 km toonde Steven Van Eester zich de beste.
Met 2.400 deelnemers telde deze editie van de Carrefour Running Tour Gaston Roelants een recordopkomst. Net voor de start sneeuwde het, maar de sneeuw ging geleidelijk aan over in regen.

Steven Van Eester won de 5 km voor Lidieu Lutumba Kondambuta en Jordi Romaguera-Bosch. Op de 10 km haalde Andy Rayner het voor Stijn Lintermans en Emmanuel Loverie.Recordopkomst voor Brussels 10K & 5K Gaston Roelants!
Minstens 2.500 lopers zullen nu zondag 18 december aan de start staan van de Brussels 10K & 5K Gaston Roelants! Een nieuw record.
Wil jij er ook nog bij zijn onder een stralende winterzon? Dat kan! Op 18 december kan je nog inschrijven voor beide afstanden in de Erehal van het Koning Boudewijnstadion vanaf 10u00.

Op de website kan je het daginschrijvingsformulier nu al invullen. Start 5K & 10K: 12u00 - Eeuwfeestlaan (Atomium) - Finish: Dikkelindelaan

Na de wedstrijd kan je de internationale top van het veldlopen gratis aan het werk zien tijdens de Iris Lotto CrossCup Brussels. Onder andere kersvers Europees kampioen Atelaw Bekele en topper Sergiy Lebid zullen aan de start verschijnen.
10 mijl is de ideale afstand!
Wanneer je alle trainingsschema's en conditietesten op een hoop gooit blijkt de 10 mijl het best bij je lichaam en je leven te passen. Dit lazen we in het loopmagazine Runner's World van november 2011.
Trainen voor 10 mijl is prima in te passen in een druk bestaan en levert een goede conditie op zonder de risico's van overbelasting. 10 mijl ofwel 16,09 km zou de ideale afstand zijn om zowel uithoudingsvermogen als snelheid te trainen. Je moet immers kunnen balanceren tussen behoorlijk hard lopen en niet té hard lopen. Nog volgens het magazine is 1u15 is op deze afstand dé droomtijd voor het gros van de lopers.
Britse loopsters zetten Brussel in top 10
De Brussels Marathon & Half Marathon is door het Britse loopmagazine Women's Running verkozen in de top 10 van 'convenient races'.
Convenient (gemakkelijk) slaat hierbij niet op het parcours, maar wel op de comfortabele manier waarop je kan deelnemen en de marathon te bereiken is. De Brussels Marathon & Half Marathon staat in de top 10 in mooi gezelschap van de (halve) marathons van onder andere Parijs, Barcelona, Keulen en Wenen.

Women's Running verduidelijkt de keuze voor Brussel als volgt: "Brussel, slechts een korte trip over het Kanaal verwijderd, is niet alleen voor bureaucraten! De Belgische hoofdstad heeft een zeer populaire, maar nogal heuvelachtige, marathon en halve marathon in petto. Finishen doe je op de Grote Markt, het prachtige centrale plein van de stad."
Loper(s) van het jaar!
Met nog één wedstrijd op het programma kennen we de drie lopers van het jaar: Marc Lismont, Guy D'Heuvaert en Vincent Delaunoy gaan met de eer lopen. Zij finishten in meer dan 10 Running Tour-wedstrijden in 2011!
Guy D'Heuvaert (Merelbeke): "De Running Tour is tof, verslavend en gezellig. Het is geweldig om te zien hoe mensen telkens hun grenzen verleggen en op een gezonde en leuke manier aan sport doen. Het winnen van deze prijs is een bekroning van vier plezante sportieve jaren en ik heb de vastberadenheid om er nog vele jaren bij te doen."

Vincent Delaunoy (Rosières): "Voor mij is Antwerpen de wedstrijd die op nummer één staat. Ik neem al deel sinds 2003 en probeer steeds het beste uit mezelf te halen. Mijn doel is steeds beter te doen als het voorgaande jaar. Door de talrijk aanwezige supporters vind ik de moed om telkens tot het uiterste te gaan. "

D'Heuvaert: 'De Running Tour is tof, verslavend en gezellig'
Marc Lismont (Tienen): "Tijdens elke Carrefour Running Tour manche heerst er een gezellige drukte en als loper kun je telkens genieten van prachtige parcours. Brussel was voor mij de favoriete plaats om te lopen dit jaar. Ik liep er de halve marathon en maakte een enorme progressie qua eindtijd."

De laureaten winnen een Garmin trainingstoestel of een test bij EnergyLab.
Loop snel naar je agenda, hier is de Running Tour 2012!
Ook in 2012 gaat de Running Tour van start in Dendermonde. Op zondag 18 maart kan je tijdens HEMACO Dwars door Dendermonde kiezen tussen 2,5; 5 of 10 km. Een maand later, op zondag 22 april vindt dan de DVV Antwerp 10 Miles & Marathon plaats, het grootste loopfeest van Vlaanderen.
De volledige kalender* ziet er als volgt uit:
 • 18/03: HEMACO Dwars door Dendermonde
 • 22/04: DVV Antwerp 10 Miles & Marathon - klik hier om je in te schrijven!
 • 01/05: Knokke 10K
 • 13/05: Dwars door Brugge
 • 17/05: Abdijentocht Tongerlo - Averbode
 • 20/05: Stadsloop Gent
 • 28/05: Knack Weekend Ladies Run / Kortrijk Loopt!
 • 17/06: Grand Jogging de Verviers
 • 09/07: The Classic (Tessenderlo)
 • 25/08: GVA Dwars door Turnhout
 • 09/09: Jogging Ville de Namur
 • 23/09: GVA Dwars Door Mechelen
 • 07/10: Brussels Marathon & Half Marathon
 • 07/10: HBvL Dwars door Hasselt
 • 13/10: Acerta Brussels Ekiden
 • 23/12: Brussels 10K & 5K
* de organisatie behoudt het recht om data en locaties nog te wijzigen

Maar er is meer!
Dit jaar kan je je nog uitleven op de GVA Santa Run for Life op 17 december. (foto alain buyck)
Naast de Running Tour 2012 bieden we jou nog graag enkele andere niet te missen afspraken aan. Hou je op 8 januari klaar voor de Nieuwjaarsrun in Oostende. Alles over deze speciale en niet te missen wedstrijd verneem je binnenkort.

08/01 Nieuwjaarsrun Oostende
14/09 Energizer Night Run (Antwerpen)
22/12 GVA Santa Run (Antwerpen)

Wil je dit jaar nog lopen?
Dat kan! Op zaterdagavond 17 december is er de GVA Santa Run for Life (tvv Music for Life). Inschrijven hiervoor kan vanaf 17 november op www.gvasantarun.be. Er zijn maximaal 5.000 plaatsen.
Een dag later, op zondagmiddag 18 december is er de Brussels 10K & 5K. Klik hier en schrijf je nu in!
Vorige berichten
02-11-2011 Loop snel naar je agenda, hier is de Running Tour 2012!
15-10-2011 Gala Priminvest wint recordeditie Ekiden
09-10-2011 Van Peborgh en Dejaeghere heersen in Hasselt