Zin in een zoete chocoladesnack? Deze gezonde brownies maak je makkelijk zelf. Ze zijn overheerlijk en 100% guiltfree!

Morgen, op 8 december, vieren de Amerikanen 'Brownie Day'. Een hoogdag voor alle chocolate lovers! Smeuïge brownies zijn overheerlijk maar niet de beste keuze als je het een beetje gezond wilt aanpakken wegens véél suiker en vet. Gelukkig bestaat er ook een manier om healthy brownies te maken... die ook nog eens superlekker én snel klaar zijn!

Op de website van Chicks Love Food vonden we het recept voor deze glutenvrije, zuivelvrije én suikervrije brownies, gemaakt van amper 5 ingrediënten!

Dit heb je nodig (voor 6 brownies):
* 50 gr hazelnoten
* 50 gr ontpitte dadels
* 3 eetlepels rauw cacaopoeder (d.w.z. niet verhit boven de 42 graden, waardoor het barst van de vitamines, mineralen en antioxidanten)
* 3 eetlepels kokosrasp
* 1 eetlepels gesmolten kokosolie (gezonde vetten zorgen voor een stabiele bloedsuikerspiegel)

Zo maak je het:
* Maal de hazelnoten fijn in de blender of keukenmachine.
* Snijd de dadels in kleine stukjes.
* Wanneer de noten fijngemalen zijn, voeg je de dadels, het cacaopoeder en 2 eetlepels kokosrasp toe. Mix tot een gladde massa.
* Voeg daarna de gesmolten kokosolie toe aan het browniemengsel. Meng nog eens goed.

* Schep het deeg in een schaal en laat het minstens 2 uur in de koelkast hard worden. Snijd daarna de brownie in vierkante stukken.
* Besprenkel de bovenkant met het overgebleven kokosschaafsel. Klaar om te smullen!

Tips:
* Wil je de brownie zoeter hebben? Voeg dan nog een kopje rozijnen toe aan het mengsel voor je het mixt.
* Voor extra crunch kan je wat cacao nibs toevoegen aan het mengsel voor je het in de schaal schept.