Je zou het misschien niet zeggen met die zalige nazomerse temperaturen. Maar het is wel degelijk herfst en dat betekent: pompoenseizoen! Pompoen is niet alleen superlekker, het is ook goed voor je gezondheid. Inslaan die handel, en aan de slag ermee!

Pompoen heeft tal van gezondheidsvoordelen:
* Goed voor je ogen dankzij de rijkelijk aanwezige vitamine A
* De pitten van een pompoen bevatten stoffen die je slechte cholesterol doen zakken. Supergoed voor je hart!
* Pompoenen bevatten veel betacaroteen. Dit anti-oxidant helpt je lichaam in de strijd tegen kanker (bv. prostaat- en darmkanker).
* Betacaroteen zorgt ook voor een gave, gladde huid. Je velletje is beter bestand tegen blootstelling aan de zon. Het helpt ook bij een droge huid en eczeem.
* In pompoenpitten zit triptofaan, een stof die helpt bij de aanmaak van serotonine. Dit is het zogenaamde 'gelukshormoon' dat ervoor zorgt dat je je happy voelt!
* Bereide pompoen bevat veel potassium, een stof die je electrolyten weer in balans brengt na het sporten. Ideaal voor lopers dus!
* Pompoen bevat véél vitamine C, wat een boost betekent voor je immuunsysteem.

Na deze opsomming ben je vast wel overtuigd om pompoen op het menu te zetten. Wij maken het je extra gemakkelijk want we geven je een makkelijk en superlekker recept voor pasta met pompoen. Geen dank!

Ingrediënten (voor 4 personen):
* 260 gram volkorenpasta
* 1 flespompoen (butternut)
* 1 grote ui
* 2 teentjes look
* 4 kippenworsten (of kippengehakt)
* salieblaadjes, fijn versneden
* 250 ml water
* 1/2 groentebouillonblokje
* 50 gr parmezaanse kaas

Zo maak je het:
* Schil de pompoen en snij in blokjes van ongeveer 1 x1 cm.
* Snipper de ui en plet de teentjes look.
* Zet een brede pan of pot met deksel op het vuur en doe er wat olie in. Voeg de ui en knoflook toe en bak ze tot ze glazig zijn.
* Maak een snede langs de zijde van de worsten en haal zo het gehakt uit het 'omhulsel'. Doe de worsten in de pan en probeer het met een houten lepel in kleine stukjes te verdelen. Laat het gehakt bakken.
* Voeg de pompoenstukjes toe en roer goed om.
* Voeg het halve bouillonblokje, de salie en het water toe. Laat het mengsel pruttelen op middelhoog vuur gedurende ongeveer 12 minuten. Hou het in de gaten en voeg indien nodig extra water toe. Het pompoenmengsel is klaar wanneer de pompoen gaar is en het vocht wat is ingedikt.
* Kook ondertussen de pasta.
* Serveer de pasta met de saus en de kaas. Werk af met pompoenpitten. Smakelijk!

De inspiratie voor dit heerlijke recept vonden we bij Ellen van Kokerellen. 

Op zoek naar nog meer gezonde voedingstips? Check dan zeker de site van Energy Lab!