Gezond en evenwichtig eten en energie halen uit je voeding, doe je door verschillende kleuren op je bord te toveren! Elke kleur heeft bepaalde gezondheidsvoordelen. Hoe meer kleur, hoe gezonder je voeding. Daarom laten we je alle kleuren van de regenboog zien.

ROOD: verwarmt en stimuleert

Rode voeding beschermt je cellen, en helpt kanker en cardiovasculaire ziektes voorkomen. Het kan schadelijke effecten van uv-stralen en tabaksrook verminderen.
Rood fruit: bessen, aardbeien, frambozen, granaatappel, watermeloen. Rode groenten: tomaten, radijzen, rode kool, rode biet, rode paprika.
Tip: te veel rode voeding kan leiden tot boosheid, irritatie en hyperactiviteit. Overdrijf dus niet!

ORANJE: versterkt, kalmeert en bevordert de eetlust

Oranje eten versterkt je ogen. Het beschermt je huid tegen zonlicht en luchtvervuiling, waarmee je als loper vaak te maken hebt.
Oranje fruit: sinaasappel, mango, abrikoos, perzik, papaja. Oranje groenten: wortelen, pompoen, zoete aardappel, oranje paprika.
Tip: ook oranje eigeel maakt je sterker!

Welke voordelen hebben gele, groene, blauwe en witte voedingsmiddelen? Je leest het in ons zomermagazine (nu in de winkel). Je leest het ook hier digitaal.