Nieuwe omgeving, nieuw loopparcours! Met volgende apps vind je snel en eenvoudig looproutes op jouw nieuwe bestemming.

Grote kans dat je volgende situatie wel herkent: je bent in een nieuwe omgeving en wil die maar al te graag lopend verkennen. Alleen... Waar begin je? Een drukke straat of een bospadje dat plots stopt zijn niet echt ideaal tijdens je loopje. Om nog maar te zwijgen van dat verloren lopen. Gelukkig bestaan er in dit digitale tijdperk handige apps die je uit de nood helpen!

 Strava

De meest (internationaal) bekende onder de sportapps is Strava. De 'Global Heatmap' van deze sociale netwerksite toont (zwem-, fiets- én loop-) activiteiten op een bepaalde locatie van de voorbije 2 jaar.  Het enige wat jou rest is je locatie invoeren in de zoekbalk . Vervolgens kleurt de kaart met verschillende looproutes in jouw omgeving: hoe feller de kleur, hoe populairder de route. Deze heatmap wordt maandelijks geüpdatet en kan je zelfs raadplegen zonder dat je een Strava-lid bent.

MayMyRun

De meest oude onder de looproute-apps is dan weer Map My Run, die ingebouwde GPS-toestellen traceert en opneemt in het systeem. Zo bevat de app maar liefst 70 miljoen routes. Extra handig voor zij die een specifieke afstand willen lopen, is de 'Route Genius'-optie, die automatisch een route weergeeft met jouw gewenste afstand!

Runtastic

Met deze app zoek je routes die voorgangers al eens gelopen hebben op basis van locatie, afstand of hoogteverschil. Hetgeen waar jij naar op zoek bent dus! De app laat je ook veilig voelen in een vreemd land: via de live tracking-optie kunnen vrienden of familie jouw route op een kaart volgen. Én je live aanmoedigen. Leuk meegenomen als je die steile helling oploopt.

Endomondo

Dit sociaal netwerk verbindt je met andere atleten, terwijl je er ook tal van routes op terugvindt. Competitief kantje? Dan is de 'Route Champion' iets voor jou. Deze toepassing bekroont leden die de snelste tijd van een bepaalde route lopen. Een leuke extra motivatie!

Deze 4 apps laten je zorgeloos genieten van je nieuwe looptour, zonder dat je hoeft na te denken welke weg je best inslaat. Wel zo praktisch!