Staat er dit najaar een wedstrijd van 20 kilometer (of een halve marathon) op jouw loopmenu? Tijd om de trainingen op de rails te krijgen met dit schema.

Onderstaand schema is van de hand van Energy Lab-coach Paul Van Den Bosch, die dat enkele jaren geleden voor running.be magazine maakte naar aanleiding van de 20 km door Brussel. Maar het spreekt voor zich dat je dit schema ook kan gebruiken als je in het najaar de halve marathon van de Generali Great Bruges Marathon of de Brussels Airport Half Marathon loopt. Om er maar twee te noemen.

Zoals steeds wijst Van Den Bosch op enkele voorwaarden waaraan je moet voldoen om aan deze trainingen te kunnen beginnen: "Ten eerste moet je een duurloop van 75 minuten tot een goed einde kunnen brengen, ten tweede moet je 10 km kunnen lopen in maximaal 60 minuten en ten derde moet je in staat zijn om gedurende de laatste acht weken 30 tot 35 km per week af te leggen."

Het schema vind je hieronder. Is 20 kilometer nog wat te ver voor jou? In ons zomermagazine vind je een schema voor een snelle 10 km.