Het voorbije weekend vonden de NCAA Track Championships plaats in Oregon (VS). Dat is een populaire meeting voor colleges en universiteiten. De climax mocht was er eentje om in te kaderen.

De finale van de 4x400 meter bij de dames was de laatste wedstrijd van de NCAA Track Championships. USC (University of Southern California) maakte nog een kleine kans op de teamtitel van het hele kampioenschap, maar dan moesten de 4 loopsters van de universiteit de slotwedstrijd wel winnen.

Daar zag het lange tijd niet naar uit. Toen USC-slotloopster Kendall Ellis aan haar 400 meter begon, liep ze in 5de positie. Ze rukte meteen op naar de 3de plek, maar de kloof met de eerste en tweede loopster was nog behoorlijk. Ellis hield beiden wel in het vizier en pakte in de laatste rechte lijn uit met een verschroeiende en perfect getimede spurt. Ze haalde zelfs nog Jahneya Mitchell bij, die zegezeker was. Het verschil was slechts 7 honderdsten. Die maakten wel het verschil tussen een teamtitel en geen teamtitel.

Hieronder kan je de volledige wedstrijd met de fenomenale spurt bekijken.