Tenzij je graag aan barefoot running doet, zijn loopschoenen onlosmakelijk verbonden met onze favoriete sport. Maar blijft dat ook zo?

We laten je graag kennismaken met Nakefit, een project dat momenteel nog op Kickstarter zit (zie link hieronder). De bedenkers wilden 20.000 euro ophalen om het product in omloop te brengen, maar met nog ruim 20 dagen voor de boeg zamelden ze al meer dan 50.000 euro in. Met andere woorden: de kans is groot dat het product later dit jaar op de markt komt.

Nakefit lijkt op een op maat gemaakte sticker die je op je voeten plakt. Hij beschermt de onderkant van je voeten tegen de ondergrond (bijvoorbeeld glasscherven die er liggen), waardoor je zonder zorgen elk terrein aankan. De Nakefit is ook volledig waterproof. Check bovenstaand filmpje voor een korte introductie.

Ons lijkt het zeer handig, maar onze loopschoenen zwieren we zeker nog niet in de vuilnisbak. Deze Nakefit biedt bijvoorbeeld niet de steun die sommige lopers absoluut nodig hebben. En hij beschermt uiteraard niet je volledige voet. Maar een nuttige aanvulling, dat is deze uitvinding zeker.